DOLAR 32,3413 0.18%
EURO 35,1171 -0.24%
ALTIN 2.240,03-0,14
BITCOIN 2026418-7,83%
Ağrı

KAR YAĞIŞLI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KGK ilk toplantısını Niğde’de yaptı

KGK ilk toplantısını Niğde’de yaptı

ABONE OL
14:03 | 08 Şubat 2020 14:03
KGK ilk toplantısını Niğde’de yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) ilk toplantısını 55 ilin temsilcilerinin katılımıyla Niğde’de gerçekleştirdi.

KGK Başkanı Mehmet Ali Dim, her önüne geleninin haber sitesi açtığını, gazeteciğim diyerek piyasaya çıktığı bir ortam yaşadıklarını belirterek: “Buda bizim için bir kaos ortamı yaratıyor. Gazetecilikte artışın bu şekilde oluşu kontrolsüz oluşu kaliteyi düşürüyor. Bizim mesleki anlamda itibar kaybımızı hızlandırıyor. Biran önce bu dijital dönüşüme yol verecek olan yasanın çıkarılması için gayret içerisindeyiz” dedi.

Dim, Kişisel verileri koruma kanununa dikkat

Kişisel verileri koruma kanunu konusunda üyelerini uyaran Başkan Dim: “Kişisel verileri koruma kanunun var. Bu kanun kulağa hoş geliyor. Benimde verilerim koruma altında bende güvencedeyim. Biz gazeteciler için tehlike var. Bir kişinin kişisel bilgilerini siz yayında paylaşırsanız çok ağır ceza veriyorlar. Kayseri’de bu konuyla ilgili bir ceza vermişler. Kayseri’de bir gazeteci arkadaşımız bu kanundan dolayı bir kişiye kanser dediği için 125 lira para cezasına mahkum oldu. Ödeye bilmişte değil. Bu noktada Kişilerin hiçbir şekilde kişisel bilgileri konusunda dikkatli olalım. Bizler zaten meslek etiğine uygun hareket ediyoruz” diye konuştu.

KGK’nin genel kurul sürecini anlattı

Küresel Gazeteciler Konseyi’nin kuruluşundan sonraki 6 aylık süreçte genel kuralları tamamlanması gerektiğini anlatan Başkan Dim: “Konseyin bünyesinde 3 tane meclisimiz var. Birincisi yaygın medya meclisi Ankara ve İstanbul’da görev yapan gazeteciler. İkincisi yerel medya meclisi ve dış medya meclisi Türkiye’de görev yapan yabancı gazeteciler veya yabancı olmayıp ta yabancı televizyonların, ajansların Türkiye’deki temsilcileridir. Bu meclislerden seçilen 30 asil 15 yedek olmak şartıyla 45’şer kişi meclis üyesi sıfatını alıyor. Bunlar meclis üyesi seçildikten sonra ana yönetimini seçiyor. Ana yönetimde toplam 15 kişiden oluşuyor. Her meclisten 4’er kişi seçiliyor. Bu 4’der kişide yönetimi oluşturuyor. Diğer 3 kişide genel başkanın listesiyle beraber verdiği bir genel sekreter birde mali sekreterden oluşuyor. Bunun yanı sıra her meclisin bir meclis başkanı ve o meclis başkanıyla birlikte 6 tanede yöneticisi oluyor. Yani bir başkanlık divanı oluşuyor. 7 tane meclis yönetimini oluşturduktan ve 45 gün içerisinde de ana yönetimi seçeceğiz” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.