DOLAR 32,3437 0.18%
EURO 35,1730 -0.04%
ALTIN 2.245,180,09
BITCOIN 2117549-3,88%
Ağrı

HAFİF YAĞMUR

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

KGK Başkanı Dim: Niğde markalaşmak istiyorsa hikayesi olması lazım!

KGK Başkanı Dim: Niğde markalaşmak istiyorsa hikayesi olması lazım!

ABONE OL
16:43 | 08 Şubat 2020 16:43
KGK Başkanı Dim: Niğde markalaşmak istiyorsa hikayesi olması lazım!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve 55 ilin temsilcileri Niğde Valiliği, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan “Marka Kent Proje Raporu ve Logo Lansman”ı programına katıldı.

PROGRAMDA bir konuşma yapan KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Niğde’nin tanıtılması için Küresel Gazeteciler Konseyi olarak her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.

‘NİĞDE’NİN BİR HİKAYESİ OLMASI LAZIM’

Hedeflenen kitleyi Niğde’ye çekebilmek için bir hikayeye ihtiyaç olduğunu anlatan Genel Başkan Dim, “Ben inanıyorum ki bizler gittiğimiz zaman gazetelerimizde, televizyonlarımızda, dergilerimizde ve sosyal medya hesaplarımızda yapacağımız yayınlarla Niğde’nin tanıtımına katkıda bulunacağız. Küresel Gazeteciler Konseyi olarak Niğde’yi Türkiye ile dünya ile paylaşacağız. Bende bir turizm kentinin çocuğuyum. Markalaşmanın ne kadar önemli olduğunu bilen bir kişiyim. Öncelikle hedeflenen kitleyi buraya nasıl çağıracağınız önemlidir. Sosyal medya, medya iletişim kanalları var, her alanda bunu kullana bilirsiniz. Ama bir hikaye olması lazım. Hedef kitleyi buraya çekecek bir hikayeniz olmalıdır. Bu hikayeyi sanki eksik gibi gördüm. Niğde kadim bir şehir. 10 bin yıla dayanan tarihi bir şehir. Bu şehirde inanıyorum ne hikayeler var. Alanya’da biz Kleopatra hikayesi ile bir plaj yarattık. Kleopatra’nın yüzdüğü plaja geliyor insanlar. Bu bir hikayedir. Sizin de burada bir hikayeniz olması lazım. Bence bunu tamamlamak gerekiyor. Bu hikayeyi bulacağınıza inanıyorum” dedi.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Demirkazık Dağı’nın dünyada ve Türkiye’de en önemli dağcılık merkezlerinden biri olduğunu belirterek, projeyle kentin bu avantajlarını fırsata dönüştürerek şehri markalaştırmayı, orta vadede de turizm ve kültür kenti olmayı hedeflediklerini söyledi. Şimşek, proje kapsamında, Niğde, Mersin, Adana, İzmir, İstanbul ve Anakara’da sekiz arama konferansı düzenlediklerine işaret ederek, şunları kaydetti: “Valilik önünde kurulan çadırda üç hafta süreyle yüz yüze anket uyguladık. Ayrıca internet ortamında anketler düzenleyerek daha geniş bir kitleye ulaşmaya çalıştık. Bu süreçte elde ettiğimiz sonuçları 20 Haziran 2019’da konunun uzmanlarından oluşan geniş katılımlı bir çalıştayda masaya yatırdık. Elde edilen bulguları bilimsel yöntemlerle analiz ederek sonuç raporunu hazırladık. Sonuç raporunu kitapçık haline getirerek tüm paydaşların ve bilgi kullanıcıların yararlanmasını amaçladık.

Büyük bir titizlikle hazırlanan proje sonuç raporunun ve ortaya konulan yol haritasının Niğde’nin geleceği için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra yapmamız gereken oluşturulan bu yol haritasının ivedilikle uygulamaya konmasıdır. Bu noktada yerel yönetime, kamu kurum ve kuruluşlarına, meslek örgütlerine, sivil toplum kuruluşlarına ve kent gönüllülerine önemli görevler düşüyor. İlin valisi olarak sözünü ettiğim tüm kesimlerin ve Niğdeli hemşehrilerimin bu konuya duyarlı olacaklarına yürekten inanıyorum. Bundan sonraki süreçte de proje çıktılarının uygulanmasının takipçisi olacağımı özellikle belirtmek istiyorum.”

Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise projenin sonuç raporunun ortaya koyduğu sonuçların ve oluşturulan yol haritasının Niğde’nin geleceği için çok önemli olduğunu aktararak, Niğde’nin tarihi misyonuna uygun eğitim, kültür, bilim ve sanat şehri olabilmesi için projenin ortaya koyduğu yol haritasının uygulanması gerektiğine dikkati çekti.

AK Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun da projenin Niğde’nin markalaşması yolunda birçok engeli aşarak kentin ufuk çizgisini belirleyeceğini dile getirdi. AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin ise Niğde’de marka kent olma yolunda güzel işler yapılacağı dönemin başlangıcında olduklarını aktardı. Projenin koordinatörü Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mutlu Başaran Öztürk de 22 ay süren proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yaklaşık 22 ay süren proje çalışmaları çerçevesinde, kentin tanıtım videosu hazırlandı, markalaşması için yapılabilecek yol haritaları kitap haline getirildi. Şehrin logosunda da turkuaz renkte Niğde yazısı, üzerinde ihtişamı ve heybeti simgeleyen Torosların en yüksek zirvesi Demirkazık Dağı bulunuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.