DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2049607-1,30%
Ağrı
23°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KGK, Antalya Diplomasi Forumu’nda

KGK, Antalya Diplomasi Forumu’nda

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve 147 ülkeden yaklaşık 5 bin katılımcıyla küresel diplomasinin merkez üssü haline gelen Antalya Diplomasi Forumu’nda temsil edildi.

ABONE OL
00:42 | 09 Mart 2024 00:42
KGK, Antalya Diplomasi Forumu’nda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve 147 ülkeden yaklaşık 5 bin katılımcıyla küresel diplomasinin merkez üssü haline gelen Antalya Diplomasi Forumu’nda temsil edildi.

KGK Yaygın Medya Meclis Başkan Yardımcısı Dr. Esra Öztürk’ün katıldığı forum Dışişleri Bakanlığı organizasyonuyla gerçekleştirildi. Forumda uluslararası ilişkiler ve diplomasi dünyasının önde gelen isimleri, devlet adamları, akademisyenler ve medya temsilcileri bir araya geldi.

Bu yılki forum, çok sayıda önemli görüşmeye ev sahipliği yaparak, Gazze’den Ukrayna-Rusya savaşına, Afrika’daki yeni trendlerden Avrupa’nın güvenlik mimarisine kadar pek çok küresel soruna çözüm arayışında önemli bir platform işlevi gördü. Forumun bu yılki oturumlarında, sürdürülebilir kalkınma, iklim değişikliği, uluslararası güvenlik ve medya iş birliği gibi konular ele alındı. Bu etkinlik, dünya genelindeki karar vericiler arasında iş birliği ve diyaloğu teşvik etmek amacıyla kritik bir rol oynuyor.

Bu önemli etkinlik kapsamında, Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Yaygın Medya Meclisi Başkan Yardımcısı Dr. Esra Öztürk de Antalya Diplomasi Forumu’na katıldı. Forumda Gazze için dünyanın sesi olan Güney Afrika’nın Dışişleri Bakanı Naledi Pandor, Türkiye’nin en yakın NATO müttefiki Macaristan’ın Dışişleri Bakanı Péter Szijjártó, AB Güney Kafkasya Özel Temsilcisi Tiovo Klaar gibi önemli isimlerle de özel röportaj gerçekleştiren Dr. Öztürk, ayrıca forumda gerçekleştirdiği görüşmelerle KGK’nın medya ve diplomasi alanlarındaki iş birliklerini geliştirmesine katkıda bulunmayı amaçladı.

Gazeteci Dr. Öztürk, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri eski Bakanı ve TBMM NATOPA Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşerek KGK’ye vermiş olduğu destekten ötürü konseyin şükranlarını yineledi. Türkiye’nin uluslararası medya ilişkilerindeki pozitif rolünün altını çizen Çavuşoğlu ise “Konseyin, bu kısa sürede göstermiş olduğu büyüme olağanüstü. KGK’nın çok daha başarılı işler yapacağına eminim. Türkiye’nin KGK gibi bir medya konseyine ihtiyacı vardı. Bundan sonra da elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Dr. Öztürk, ayrıca, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka ile gerçekleştirdiği görüşmede, KGK’nın faaliyetleri ve amaçları hakkında bilgi vererek, KGK’nın Türkiye ve Kosova arasında medya sektöründe iş birliklerinin geliştirilmesi yönündeki niyetini beyan etti. Bakan Damka ise Kosova ve Türk medyasının bir araya gelmesinden ve oluşturulacak iş birliği zemininden büyük memnuniyet duyacağını ifade etti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.