DOLAR 32,4697 -0.07%
EURO 34,7415 -0.68%
ALTIN 2.437,270,06
BITCOIN 2062384-0,54%
Ağrı
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kaybetmeden kıymeti bilinmiyor!

Kaybetmeden kıymeti bilinmiyor!

ABONE OL
11:09 | 26 Mart 2020 11:09
Kaybetmeden kıymeti bilinmiyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Size bugün, zor bir süreçten geçiyoruz demeyeceğim, siz bunu zaten biliyorsunuz.

Bu zor süreç bize bazı değerlerimizin kıymetini anlamak için belki de Allah tarafından bir gösterge, sağlıklıyken  sağlığın, zenginken  paranın, huzurluyken huzurun, sevdiklerimiz bizimle iken onların kıymetini,şimdi evlerimize geri çekilmişken özgürlüğün  değerini bilemedik belki, inşallah bundan sonra bu değerlerimizi daha da çok farkına varırız .

Bu zor süreçten ne zaman ve nasıl kurtulacağız? Tüm dünya ülkeleri bu bilinmezlik içinde, herkes kendini koruma kollama bu koronavirüs salgınını en az zararla atlatma peşinde.

Bu salgın istisnasız hepimizi çok fazla etkiledi,önce sağlık endişeleri sonra da bu salgın nedeniyle meydana gelen ekonomik zorluklar.

Hastalığın yayılmasını önlemek, ekonomiye olan etkisini bertaraf etmek için hükumetimiz art arda önlem ve destek paketlerini açıklıyor ve hayata geçiriyor.Nakit ihtiyacı olan esnafa cansuyu veriliyor,istihdamı sağlamaları için ek destekler veriliyor,vergiler öteleniyor, yeterli mi? En azından ayakta kalmaları için devletimiz elini uzattı.

Sağlık çalışanları gece gündüz demeden, günlerce ailelerini görmeden büyük bir özveri ile çalışıyorlar.

Ekonomiye destek paketleri!

Önce devlet bankaları, ardından özel bankalar, tüketicilerin, kobilerin, esnafın bu zor günleri atlatabilmeleri için kenetlendiler.Bunları görünce yarına olan umutlarım bana bunu da elele vererek atlatacağımız gösteriyor.

Salgın nedeniyle pek çok esnaf iş yerlerini ya kapattı ya da minimum sayıda çalışanıyla hizmet vermeye çalışıyor,caddelere, sokaklara çıktığınızda etrafınıza bakınca, bir gün önce açık olan dükkanların da artık kepenk indirdiğini görüyorsunuz.

İş yerini açık tutsa, kirası var, elektriği var, suyu var, ısınma giderleri, çalışanın maaşı, vergisi var ama müşteri yok mecburen kapatıyor.

Açık olanların da, vatandaşların dışarı çıkmadığı için zor durumda oldukları, pek çok ufak büfelerin, taksicilerin siftah yapmadan dükkan kapattığını bildiriyorlar.

Bankaların ve devletimizin açıkladığı destek paketleri esnafımızın bir nebze de olsa rahatlaması ve istihdamı devam ettirebilmesi yönünden faydalı olacağına inanıyorum.

Allah devletimizden razı olsun tüm imkanları ile salgını önlemek ve hastalanan vatandaşlarımızın sağlığına kavuşmaları için gerçekten ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar, ekonomik yönden de açıkladıkları destek paketleri ile esnafa ve serbest meslek icra edenleri,sanatkarları ayakta tutabilmek çabasındalar.

Şu an kimse yarının ne olacağını bilemiyor, bildiğimiz devletimizin bizim ve sevdiklerimiz için aldığı kurallar ve bizlerin bu kurallar kayıtsız şartsız uymamız gerektiği.

Salgından nasıl korunabiliriz?

Öncelikle hijyene dikkat edeceğiz,ellerimizi sık sık sabunla yıkayacağız.
Kolonya kullanacağız
Evlerimizden çok zorda kalmadıkça dışarı çıkmayacağız
Alınan önlemleri harfiyen uygulayacağız
Dışarı çıkmak zorunda kalırsak maskemizi takacağız
Kalabalık ortamlara girmeyeceğiz
Tokalaş mayacağız
Sosyal mesafe dedikleri”karşımızda ki kişilerle aramıza en az bir metre” mesafe koyacağız.
Bunları uygularsak kesinlikle hastalığın yayılması önleriz değerli dostlar, bu da demek oluyor ki; ne kadar kurallara uyarsak o kadar çabuk eski yaşantılarımıza döneriz.

Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun inşallah, sağlıkla kalın..Amma İlla ki ”EVDE KALIN, SAĞLIKLA KALIN”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.