DOLAR 32,5243 0.23%
EURO 34,9069 0.4%
ALTIN 2.435,79-0,10
BITCOIN 2057520-0,50%
Ağrı
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kabinedeki isimler tek tek açıklandı!

Kabinedeki isimler tek tek açıklandı!

ABONE OL
15:35 | 03 Haziran 2023 15:35
Kabinedeki isimler tek tek açıklandı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakanlar Kurulu’nun yeni üyelerinin bu akşam belli olması beklenirken, bu Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi ve gazeteci Candaş Tolga Işık, yeni döneme ilişkin bilgileri kamuoyuyla paylaştılar.

Yeni Bakanlar Kurulu’na kimlerin geleceği büyük merak konusu olurken gazeteci Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında kabineye gelecek yeni isimlere ilişkin son kulis bilgilerini paylaşırken gazeteci Candaş Tolga Işık da edindiği son kulis bilgilerine göre kabinede yer alacak isimleri tek tek bildirdi.

Gazeteci yazar Abdülkadir Selvi bilgiler çarpıcı bilgiler verdiği köşe yazısında, “Meclis izlenimlerini burada kesip kabine listesine dönmek istiyorum. Çünkü herkesin gözü yeni Bakanlar Kurulu’nda olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk düğmeyi doğru ilikledi. Ekonominin başına tek yetkili olarak Mehmet Şimşek geliyor. Mehmet Şimşek cumhurbaşkanı yardımcılığı yerine icranın başında olması nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı tercih etmiş.

Mehmet Şimşek ekonominin başında tam yetkili olarak görev yapacak. İlk aşamada ekonomi bürokrasisini de düzenleyecek. Merkez Bankası başkanlığına Amerika’da parlak bir kariyere sahip olan Hafize Gaye Erkan getiriliyor.

Merkez Bankası’na ilk kez bir kadın başkanlık yapacak. Hafize Gaye Erkan için “Müthiş Türk kızı” deniliyor. Dilerim güzel hizmetlere vesile olur.

Bu dönem de tek cumhurbaşkanı yardımcılığı sisteminin devam edeceği anlaşılıyor. Fuat Oktay’ın cumhurbaşkanı yardımcılığı görevine devam edeceği söyleniyor. Fuat Oktay milletvekilliğinden istifa edecek. Görünen o ki milletvekilliğinden tek istifa eden Fuat Oktay olacak.

MİT Başkanı Hakan Fidan Dışişleri Bakanı oluyor. Eğer bakan olmazsa MİT Başkanlığı için İbrahim Kalın’ın ismi geçiyor.

Milli Savunma Bakanlığı’na ise Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler geliyor.

Milletvekili adayı olmayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca görevlerinde devam ediyor.

Osman Aşkın Bak, Gençlik ve Spor Bakanı oluyor. Osman Aşkın Bak daha önce de Gençlik ve Spor Bakanlığı yapmış, başarılı bir isimdi.

Tarım Bakanlığı’na İbrahim Yumaklı geliyor. Yumaklı, Gübretaş Genel Müdürlüğü ve bakan yardımcılığı yapmış, sektörü bilen bir isim.

Ulaştırma Bakanlığı görevini Hayri Baraçlı üstlenecek. Baraçlı, Adil Karaismailoğlu gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden gelen birisi. İBB Genel Sekreterliği yapmış. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na Mehmet Fatih Kaçır geliyor. Kaçır, bir süredir bakan yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Aile Bakanlığı için de Kübra Güran Yiğitbaşı’nın ismi geçiyor. Diğer bakanlıklar da bir ölçüde netleşmeye başladı ama teyit etme imkânı bulamadığım için yazamadım.” dedi.

İçişleri Bakanı: Ali Yerlikaya

Dışişleri Bakanı: Hakan Fidan

Sağlık Bakanı: Fahrettin Koca

Kültür ve Turizm Bakanı: Mehmet Ersoy

Maliye Bakanı: Mehmet Şimşek

Çevre ve Şehircilik Bakanı: Uğur İbrahim Altay

Adalet Bakanı: Mustafa Şentop veya Bülent Turan

Bilim ve Sanayi Bakanı: Fatih Kacır

Ulaştırma Bakanı: Hayri Baraçlı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Fuat Oktay

Milli Savunma Bakanı: Yaşar Güler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün Meclis’te yemin etmesi ile birlikte gözler yeni Kabine’nin açıklanacağı saate çevrilecek. Yeni kabinenin 3 Haziran 2023 Cumartesi (bugün) saat 22.00’de açıklanması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.