DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20747881,43%
Ağrı
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki’den Ağrı’ya uyarı geldi!

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki’den Ağrı’ya uyarı geldi!

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, Birlik Vakfı ve Genç Birlik Ağrı Şubesi tarafından organize edilen "DEPREME HAZIR MIYIZ?" konulu seminer gerçekleştirildi.

ABONE OL
23:13 | 26 Ocak 2024 23:13
Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki’den Ağrı’ya uyarı geldi!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, Birlik Vakfı ve Genç Birlik Ağrı Şubesi tarafından organize edilen “DEPREME HAZIR MIYIZ?” konulu seminer gerçekleştirildi.

Japonya ve Türkiye arasındaki farklılıklar üzerine konuşan Moriwaki, “Türkiyede yapılan yapıların %50’si maalesef kaçak yapılar. Denetimden geçmemiş kaçak yapılar, gecekondular en çok zarar gören yerler arasında. Ayrıca Türkiye’de mühendislik fakültesinden mezun olanlar imza hakkına sahipken, Japonya’da mezun olan 2 yıl çalışmak zorunda ve ardından yapılan ulusal sınavda %10’luk dilime girecek başarıyı elde etmek zorunda.” dedi.

 

“Türkiye’de Deprem Tatbikatları Yetersiz”

 

Türkiye’de deprem tatbikatlarının yetersizliğinden bahseden Moriwaki, “Japonya’da tatbikatlar Anaokuldan başlar ve ayda bir defa mutlaka tatbikat yapılır. Okulla kalmıyor bir de mahallede, evlerde, kamu kurumlarında ve daha bir çok yerde ayda bir tatbikat yapılır. Ancak Türkiye’de bu tatbikatlar sadece okullarda yılda bir yapılmakta. Bu çok az. Çünkü insanlar bir sonraki yıla kadar tatbikatı unutuyor ve sil baştan öğretmek zorunda kalınıyor.” dedi.

Ağrı ile ilgili hazırladığı görselde, Ağrı’nın güneyinde bulunan Patnos ve Tutak ilçelerini içine alan kritik bir fay hattının olduğunu dile getiren Deprem Uzmanı Moriwaki, “Ağrı, Bitlis, Muş, Bingöl ve Van depremi 2020 yılında yaşanan Elazığ depremi sonrası fay hatlarının domino etkisi oluşturarak aktif hale gelmesi ve diğer fay hatları boyunca depremleri tetikler boyutta. Bu konuda tüm vatandaşların hazırlıklı olması gerekiyor.” Ifadelerini kullandı.

 

“Çocuklarımızı Eğitmeliyiz”

 

Deprem anında halkın panik olması ve özellikle yaşam üçgeni oluşturmamalarından dolayı kayıpların çok olduğunu dile getiren Moriwaki, Doğu Anadolu fay hattına dikkat çekti. Moriwaki, “Çocuklarımızı depreme karşı anaokul düzeyinde eğitilmelerinin çok önemli olduğunu dile getirmek istiyorum.” dedi.

Program sonrasında Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki’ye Birlik Vakfı Ağrı Şube Başkanı Yasin Akkuş ve Genç Birlik Ağrı Şube Başkanı Muhammed Sancaktaroğlu tarafından hediye takdim edildi. Ayrıca programa katılım sağlayan ve destek veren AK Parti Belediye Başkan Adayı Av. M.Salih Aydın, Yoshinori Moriwaki’ye Nuh’un Gemisi maketini hediye etti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.