DOLAR 32,4901 -0.04%
EURO 34,8661 -0.45%
ALTIN 2.442,910,29
BITCOIN 2077626-1,13%
Ağrı
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

İttifak mı ? Peşkeş mi ?

İttifak mı ? Peşkeş mi ?

ABONE OL
17:38 | 29 Mart 2019 17:38
İttifak mı ? Peşkeş mi ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dün Cumhuriyet caddesinde yürürken kulağıma hareketli insanın kanını kıpır kıpır eden bir müzik sesi geldi. Biraz yaklaşınca sesin Hdp nin caddeye kurduğu stantdan geldiğini fark ettim. Biraz daha yaklaşınca insanların bu mizik eşliğinde halay çektiğini gördüm, müzik çok güzeldi tam halay müziği tabi şarkının sözleride güzeldi… Biji Birati (Yaşasın Kardeşlik), Biji Azadi (Yaşasın Özgürlük), Biji Aşiti (Yaşasın Barış). Elbetteki dünyada insanları etkilemenin en güzel yolu müzik ve Barış, Kardeşlik, Özgürlük gibi söylemlerdir. Yürümeye devam ederken düşündüm; seçim öncesinin  bu söylemleri neden her seçimden sonra rafa kaldırılıyor ? neden Kardeşlik, Barış ve Özgürlük söylemlerinin yerini haraç, tehdit ve baskı alıyor ? Acaba Müziği ve bu söylemleri etkilemekten ziyade hipnoz içim mi kullanıyorlar.

Öcalan ve Demirtaş’a Özgürlük neden sadece seçim dönemlerinde akıllarına geliyor. Acaba Öcalan ve Demirtaş’ın içeride olmaları işlerine mi geliyor. Nasıl olsa bizlere yol ve rol çizen ağabeyler var, bu saatten sonra olsa olsa sizden seçim malzemesi olur mu deniliyor. Hdp yada Kürtlerle adının yan yana anılmasından rahatsız olan ve bu sebepten dolayı resmi olarak ittifaka yanaşmayanlara batı illerinde oy verilmesi için neden bu kadar ısrar ediliyor . Acaba her fırsatta onurlu ve eşit bir yaşam isteyen Hdp neden Chp ve İyi Partiden onurlu ve eşit bir ittifak istemedi veya isteyemedi. Suriye’de Kürtleri Emperyalistlere tetikçi yapanlar Acaba Türkiye’de Kürtler Chp, Sadet ve İyi partiye peşkeş mi çekiliyor. Amaaan boş ver ^^Erdoğan^^ gitsin de Türkler-Kürtler-Ülke kimin umurunda mı diye düşünüyorlar. Daha bir çok şey o kısa yürüyüşümde aklımdan geçi verdi.

Son olarak aklıma yine ^^Agıri Ya Me Ye^^  sloganı geldi.. Türkiyeleşme iddiasında olan bir parti, Türkiye’nin çok az yerinde seçime giriyor ve sadece Kürt bölgelerinde bu söylem kullanılıyor. Acaba secim sonrası bir hazırlık mı var. Bilerek mi milliyetçilik duyguları aşılanıyor. Acaba bu sloganın fikir babası yıllarca Hürriyet gazetesini tüm baskılarının manşetini süsleyen ^^Türkiye Türklerindir^^ manşetinden etkilenerek mi böyle bir şey yapmıştı. Daha bir sürü acaba. Tek başına yürüyünce insan aklına her şey geliyor ve düşünüyor. Neyse ki telefonum çaldı da düşünmekten vaz geçtim.

Dostça kalın…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.