DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2072365-1,30%
Ağrı
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbul Seçiminde Kürtlerin Oyları Neden Önemli?

İstanbul Seçiminde Kürtlerin Oyları Neden Önemli?

ABONE OL
12:51 | 19 Ekim 2020 12:51
İstanbul Seçiminde Kürtlerin Oyları Neden Önemli?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son üç aydır yenilenecek olan İstanbul Belediye Başkanlığı seçimiyle yatar kalkar olduk, İstanbul seçimi ve o seçimde Kürtlerin oyları neden önemli.

Kürtler bu ülkenin demokrasi adına mihenk taşıdır

Kürtler bu ülkenin demokrasi adına mihenk taşıdır, Kürtler olmadan demokrasi olmaz sadece Türkiye’de  değil, tüm Orta Doğu coğrafyasındaki ülkelerde bu geçerlidir. Orta Doğu coğrafyasında Kürtler, Türkler 1000 senedir bir arada yaşamış ve adeta tek millet olmuşlardır, tüm savaşlarda omuz omuza vatanımızı beraber müdafaa etmişlerdir.

Kardeşlik, birlik beraberlik içerisinde yaşamışlardır, geri dönüp bakarsak, Molla Şemseddin Ahmed Bin İsmail El-Gurânî, Osmanlı Şeyhülislamlarının dördüncüsü olup, Fatih Sultan Mehmed’in hocası ve Osmanlı devrinin ilk Kürt Şeyhülislâmıdır.

Osmanlı bu topraklarda 600 yıl hüküm sürmüş ama maalesef Osmanlıyı 17 devlete bölüp, parçalayan dış güçler, şimdi yine aynı çaba içerisine girmişlerdir.

Türkiye’ye İslam ülkeleri için bir model

Orta Doğu’ya bakarsak, Suriye, Lübnan, Mısır, Libya bunlar parçalandı halkları sefalet içerisinde, çoğuda vatansız, başta Türkiye olmak üzere pek çok ülkeye sığınmacı olarak gittiler, dış güçler Türkiye’nin de üzerinde aynı oyunu oynamak istiyorlar , bizleri de bölüp parçalamak istiyorlar, neden? Çünkü Türkiye’ye İslam ülkeleri için bir model  ve onlar Türkiye’yi durdurmak peşindeler.

Türkiye’yi bölüp parçalamak için pek çok yola başvurdular, gezi olayları, 15 temmuz darbe girişimi, ekonomik kriz yaratma ve şimdi de seçimlere müdahale ediyorlar, yani bu seçim Ak Parti, CHP meselesi değil, onlar İslam aleminin başkentini kaybettirme peşindeler bunlara müsaade etmememiz lazım.

Algılar yaratarak İstanbul’u almak isteyen CHP ve onlara destek veren, İslam alemin başkentini kaybettirme çabasında olan dış güçlerin bu oyununu İstanbul’daki kardeşlerimizin farkına varmaları ve bozmaları lazım.

İstanbul büyük bir Kürt Metropolüdür

Bu kalleş oyunun çok iyi farkında olanlardan biride; deneyimli ve tecrübeli bir siyasetçi olan  Ağrı Belediye Başkanı Sayın Savcı Sayan, Ağrı’da yıkılmaz denilen kaleleri yıkan Ağrı halkının gönüllerini  feht eden, çok değerli bir siyasi birikime sahip olan Sayan, İstanbul seçim çalışmalarına destek  için İstanbul’a gidecek ve orada yaşayan hemşirelerimizle bir araya gelerek doğru bilgi akışı ve birlik beraberliğimiz bozma çabasında olan dış güçlere karşı, bakın biz Türkiye’nin Doğusuyla, Batısıyla birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşıyoruz mesajını Honaz’da verdiği gibi İstanbul’da da verecek.

Bilindiği gibi İstanbul büyük bir Kürt Metropolüdür, İstanbul’da bir buçuk milyonun üzerine Kürt kardeşlerimiz yaşıyor ve  onların oyları her seçimde çok değerli ve önemlidir, Kürt kardeşlerimiz de, siyasi partilerle bunun farkındalar.

Bugüne kadar Kürtler Ak Partiye hep sadık kalmışlardır, Ak Partinin iktidara geldiği günden bugüne kadar Kürtler için çok önemli adımlar atılmıştır, kendi ana dillerini kullanmak, çocuklarına istedikleri isimleri verebilmek, yaşadıkları yerlere gelen hizmetler, peki CHP bugüne kadar Kürtleri imha etme, asimile  etme projelerinden başka; Kürtler için ne yapmıştır da çıkıyor, yok efendim Kürt diline resmiyet, Kürt diline kişilik kazandırma söylemlerine giriyor…

Ben inanıyorum ki;Kürtler İslamın Başkentini CHP adayına teslim etmeyeceklerdir ve İstanbul’da bugüne kadar olduğu gibi 23 Haziran da da Ak Partiyi destekleyecekler ve İstanbul’un yeniden fethini sağlayarak zafer ilan edeceklerdir…İşte Tüm Bunlardan Dolayı Kürt Seçmenlerinin Oyları Çok Önemlidir…Çünkü Onlar Demokrasinin Mihenk Taşıdır.

Sağlıcakla kalın değerli dostlar…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.