DOLAR 32,3803 -0.18%
EURO 34,7405 -0.01%
ALTIN 2.430,17-0,33
BITCOIN 2038512-1,33%
Ağrı
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İş İnsanı Cemal Can Doğubayazıt Ticaret Odası Başkanı Oldu!

İş İnsanı Cemal Can Doğubayazıt Ticaret Odası Başkanı Oldu!

ABONE OL
12:01 | 07 Ekim 2022 12:01
İş İnsanı Cemal Can Doğubayazıt Ticaret Odası Başkanı Oldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı ilimizin ve bölgemizin tanınmış hayır sever İş İnsanı ve Can Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Can, Doğubayazıt Ticaret Odası Başkanı olarak seçildi.

Konuyla alakalı bir açıklama yapan İş İnsanı Can, “Dünyada Ticaret ve Sanayi Odalarının ortaya çıkış 1600’lü yılların sonlarına rastlar. Ticaret Odası adını alan ilk kuruluş Marsilya Ticaret Odası olup, kuruluş yılı 1600’dür.

Günümüzde batılı ülkelerin Ticaret ve Sanayi Odalarında müşterek olan husus, devlet otoritelerine ve işletmelere yönelik olan müşavirlik fonksiyonlarıdır. Dünyadaki Ticaret ve Sanayi Odalarının bir ortak özelliği de milli, merkezi bir üst organizasyon içinde bir araya gelmeleridir. Ülkemizdeki örneği Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’dir.

Osmanlı toplumunda oda fikri, batılılaşma hareketleri ile birlikte gündeme gelmiştir. Bir dizi reform ve yenilikler içeren 1856 tarihli Islahat Fermanı, tüccarların odalar kurarak örgütlenmeleri gereğini ortaya çıkarmıştır. Ferman gereği nizamnameler yayımlanıp Odalar kurulmaya başlanmıştır.

5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Kanunu Mad: 4 Odaların tarifini; “Odalar; üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, meslekî faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak, mensuplarının birbirleri ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hâkim kılmak üzere meslekî disiplin, ahlâk ve dayanışmayı korumak ve bu Kanunda yazılı hizmetler ile mevzuatla odalara verilen görevleri yerine getirmek amacıyla kurulan, tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarıdır.“ olarak tanımlamıştır.

Günümüz global ekonomik koşulları ve bu koşulların getirdiği rekabet ve iş birliği zorunluluğu karşısında, kanunların verdiği yetki, siz sayın üyelerimizin sağladığı destek ve kendimize olan güvenimiz sayesinde odamız olarak üyelerimize vereceğimiz hizmetin en yüksek seviyede olacağının sözünü vererek, destek ve güvenlerini esirgemeyen tüm hemşerilerime teşekkür ederim. Özellikle başkanlık istememizin en önemli nedenlerinden biri Doğubeyazıt’ı il yapma çabasıdır.” ifadelerine açıklamasında yer verdi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.