DOLAR 32,5726 0.26%
EURO 35,0006 0.06%
ALTIN 2.460,321,00
BITCOIN 21012871,15%
Ağrı
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

HDP, Kılıçdaroğlu’nun adaylığını değerlendirecek!

HDP, Kılıçdaroğlu’nun adaylığını değerlendirecek!

ABONE OL
11:10 | 08 Mart 2023 11:10
HDP, Kılıçdaroğlu’nun adaylığını değerlendirecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığının ardından HDP görüşme çağrısında bulundu. Aday konusunu değerlendirmeye alan HDP’nin, ilk MYK’de Kılıçdaroğlu’nun adaylığını da konuşacağı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, aday çıkarma kararını depremden ve son siyasi gelişmelerin ardından yeniden değerlendirme kararı alan HDP’nin, Kılıçdaroğlu’nun adaylığını da artık somut olarak değerlendireceği ve 15 Mart’ta gerçekleştirilerek MYK’de konunun gündeme geleceği öğrenildi.

Öte yandan HDP’nin Kılıçdaroğlu’na yönelik tutumunda İYİ Parti’nin etkili olup olmayacağı da tartışılan konulardan biri. HDP açısından asıl olanın ilkeler olduğuna dikkat çeken kaynaklar, İYİ Parti’nin Kılıçdaroğlu’na yönelik tutumda etkili olmayacağını kaydediyor. HDP’de, “6’lı masa içerisinde uzlaşmaya uzak, ilkelerimize uzak partilerin olduğunu biliyoruz. Bunlardan biri İYİ Parti. Ama sonuç itibarıyla aday Kemal Kılıçdaroğlu. Kılıçdaroğlu’yla ilkelerimizi konuşacağız. Bu durumu çok etkileyeceğini düşünmüyoruz. Önemli olan Kılıçdaroğlu’nun ilkelere yönelik tutumu. Bu durum, bizim de tutumumuzu belirleyecek. Konuşacağımız şey Kemal Bey’in adaylığı. İYİ Parti’yle ilgili bir değerlendirme yapmayacağız. 6’lı masadaki diğer partilerin CHP ile ilişkisi onları ilgilendirir.” görüşü öne çıkıyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.