DOLAR 32,3654 -0.37%
EURO 34,7777 -0.12%
ALTIN 2.398,62-0,98
BITCOIN 19126851,42%
Ağrı
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hatay’da Patlama Terörist Kendini Havaya Uçurdu

Hatay’da Patlama Terörist Kendini Havaya Uçurdu

ABONE OL
00:31 | 27 Ekim 2020 00:31
Hatay’da Patlama Terörist Kendini Havaya Uçurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın İskenderun ilçesinde akşam saatlerinde meydana gelen patlamada, terörist kendini havaya uçurdu, bir terörist te kaçtı, kaçan terörist güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi

Hatay’ın İskenderun ilçe merkezinde patlama meydana geldi, olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Hatay Valisi Doğan, can kaybı yaşanmadığını belirtti. Patlamayla ilgili 2 terörist etkisiz hale getirildi.
Fener Caddesi’nde meydana gelen patlamanın ardından bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Ölen veya yaralanın olmadığı olayda, çevredeki bazı araçlar ile iş yerleri hasar gördü.

Bölgede geniş çaplı güvenlik önlemlerini sürdüren ve vatandaşların emniyeti için yoğun çaba sarf eden güvenlik güçleri, caddenin giriş çıkışlarını araç ve yaya trafiğine kapattı.

Olay

İskenderun ilçesinde polis ekipleri Payas’ta uygulama noktasına saldırı girişiminde bulunan teröristlerin bulunduğu otomobili takibe aldı.

Otomobilde bulunan 2 terörist ile polis ekipleri arasında çatışma çıktı. Çatışma sırasında patlama meydana geldi. Teröristlerden biri etkisiz hale getirilirken, diğerinin ise kaçtığı iddia edildi.

Hatay’da polis ekipleri şehrin tüm noktalarında önlem alırken, teröristlerin kullandığı otomobil terk edilmiş olarak bulundu.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Bugün itibarıyla Amanoslar’da PKK terör örgütü imha edilmiştir ve herhangi bir PKK terör örgütü birimi de kalmamıştır” açıklamasını yaptı.

“Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır”

Hatay Valiliğinden patlamayla ilgili yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten biri takip sonucunda İskenderun’da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Operasyon devam etmektedir.”

2 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay’ın İskenderun ilçesindeki terör eylemiyle ilgili iki teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Soylu, Twitter’daki paylaşımında alkışlama işareti ve Türk Bayrağı ile birlikte, “Aferin kahramanlarımıza. İkisi de elde. Hikayesini anlatacağız” mesajını paylaştı. Soylu, paylaşımında İskenderun’u da etiketledi.

Terk edilmiş bir araçta parmak izi incelemesi yapıldı

Patlamanın meydana geldiği caddenin yakınlarında terk edilmiş bir cipi fark eden polis ekipleri, araç üzerinde parmak izi çalışması yaptı.

Teröristlerin kullandığı araç olduğu değerlendirilen cip, ekiplerce inceleniyor.

Ekiplerin bölgedeki güvenlik önlemleri de sürüyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.