DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046302-0,55%
Ağrı
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hak yemeyen Ağrılı öğretmene ceza verildi!

Hak yemeyen Ağrılı öğretmene ceza verildi!

Antalya ilimiz Finike ilçesinde okul aile birliği bütçesiyle hazırlanan yemek davetine “Devlet malı yemem” diyerek karşı çıkan Ağrılı öğretmen Ercan Balkis, disiplin cezası aldı, Antalya Valiliği'ne de itiraz başvurusunda bulundu.

ABONE OL
17:25 | 01 Aralık 2023 17:25
Hak yemeyen Ağrılı öğretmene ceza verildi!
3

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya ilimiz Finike ilçesinde okul aile birliği bütçesiyle hazırlanan yemek davetine “Devlet malı yemem” diyerek karşı çıkan Ağrılı öğretmen Ercan Balkis, disiplin cezası aldı, Antalya Valiliği’ne de itiraz başvurusunda bulundu.

Edinilen bilgilere göre, Finike Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okul aile birliği ödeneği ile öğretmenler için yapılan yemek davetini “Ben devlet malı yemem” diyerek reddettiği gerekçesiyle Beden Eğitimi Öğretmeni ve Eğitim-Sen Finike Baş Temsilcisi Ercan Balkis’e kınama cezası verildi.

Yapılan incelemeler doğrultusunda geçen hafta kendisine kınama cezası verilmesi üzerine görev yaptığı okulun yönetimi tarafından olayla ilgili tutanak tutularak hakkında soruşturma başlatılmasının hukuksuz bir işlem olduğunun değerlendirmesinde bulunan Balkis, Antalya Valiliği İl Disiplin Kurulu’na itiraz dilekçesi verdi.

 

‘Devlet Malı Yemem’

 

Öğretmen Ercan Balkis yaptığı itiraz başvurusunda, okul müdürünün öğretmenler için organize ettiği programın ücretinin okul aile birliği bütçesinden ödeneceğini ima etmesi üzerine bu duruma tepki gösterdiğini dile getirdi. Okul yönetimi tarafından eğitime harcanması gereken aile birliği bütçesinin, bu yemeğe harcanmasına karşı çıktığını aktaran Balkis, soruşturmaya konu olan itirazının gerekçesini, “Okul aile birliği gelirinin eğitime harcanması gerekirken böyle bir organizasyona harcanmasına tepki gösterdim. Kimseye hakaret etmedim, kimseye haksızlık etmedim, kimseyi rencide etmedim. Sadece ‘devlet malı yemem’ dedim. Bu söz, rencide etmek olarak yorumlanıyor.” sözleriyle açıkladı.

 

‘Eğitim Bir-Sen, Eğitim-Sen’i Suçladı’

 

Olayın ardından eğitim sendikaları arasında karşılıklı açıklamalarla bir tartışma başladı. Eğitim-Sen, öğretmen Ercan Balkis’e ‘devlet malı’ hassasiyeti nedeniyle kınama cezası verilmesine tepki gösterirken, Eğitim Bir-Sen ise Balkis ve Eğitim-Sen’i okul yönetimine iftira ve hakaretle suçladı.

 

‘Okul Müdürü Davet Etti’

 

Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez ise konuyla alakalı, “Okul Müdürü Zekeriya Atan, okul yönetimi ve öğretmenlerin yer aldığı WhatsApp grubundan 7 Eylül 2023 tarihinde, ‘Değerli öğretmenlerim, yarın saat 10.00’da okulumuz ön bahçesinde sucuk ekmek ikramımız olacaktır’ şeklinde bir yazı paylaşmıştır. Okul müdürü ayrıca sendika üyemiz ve Finike baş temsilcimiz olan Ercan Balkis’e giderlerin bir bölümünün okul aile birliği hesabından karşılanacağını belirtmiştir.” açıklamasında bulunarak belgeleri de paylaştı.

 

‘Karara İtiraz Edildi’

 

Hakkında soruşturma başlatılan öğretmenle ilgili İl Disiplin Kurulu’na yapılan itirazın sonucunu beklediklerini söyleyen Eğitim-Sen Şube Başkanı Nurettin Sönmez, “Biz bu karara itiraz ettik. Valiliğe dilekçe sunduk. Disiplin Kurulu önümüzdeki günlerde sendikamızdan bilgi ve görüş talep edecek. Öğretmene verilen disiplin cezasının iptalini talep ettiğimizi gerekçeleriyle kurula anlatacağız. Soruşturmanın öğretmen lehine sonuçlanmasını bekliyoruz.” dedi.

 

‘Eğitim Bir-Sen’den Suçlama’

 

Eğitim Bir-Sen Antalya Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Eyüp Bülent Miran ise Ercan Balkis’in “meslektaşlarına yönelik hakaret ve iftira niteliğinde ifadeler kullandığı için” kınama cezası aldığını savunarak, Eğitim Sen Şube Başkanı Nurettin Sönmez’i “gerçeği saptırmakla” suçladı. Öğretmenin “Devlet malı yemem” sözünü sarf ettiğine kimsenin inanmayacağını ileri süren Miran, “Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı meseleyi çarpıtmış, okul yöneticilerine iftira niteliğinde suçlamalarda bulunup aile birliği üyelerini ve okulun öğretmenlerini rencide etmiştir” diyerek özür talep etti.

 

‘Eğitim-Sen’den Yanıt Gecikmedi’

 

Eğitim Sen ise Eğitim Bir Sen’in bu açıklamasına belge ile yanıt verdi. “Devlet malı yemem” ifadesini yalanlayan Eğitim Bir Sen’e cevaben yaptığı açıklamada, Finike Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Zekeriya Atan’ın imzasının ve öğretmen Ercan Balkis “Ben devlet malı yemem” dediği için ifadesinin yer aldığı belge paylaştı. Eğitim Sen’in açıklamasında, “Eğitime bütçeden daha çok pay ayrılması gerektiğini, var olan kaynakların eğitimin kalitesinin artırılmasına, öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanmasına ve her öğrenciye okulda bir öğün ücretsiz yemek verilmesine harcanmasını talep ediyoruz. Finike baş temsilcimiz de sendikamızın ilkeleri ve görüşleri doğrultusunda tutumumuzu belirtmiştir. Burada ilkeli bir duruş cezalandırılıyor. Yöneticilerin usulsüz harcamalarına kimse ses çıkarmasın isteniyor. Eğitim Sen olarak Finike baş temsilcimizin sözü bizim de sözümüzdür.” denildi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.