DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045602-2,46%
Ağrı
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gürbulak Gümrük Kapısı’ndaki sorunlar gün yüzüne çıktı!

Gürbulak Gümrük Kapısı’ndaki sorunlar gün yüzüne çıktı!

Ağrı ilimiz Doğubayazıt ilçemizde bulunan Gürbulak Gümrük Kapısı’ndaki pasaport noktasındaki insanların yaşadıkları sorunlar gün yüzüne çıktı, vatandaşlar Ağrı Valisi Mustafa Koç’tan bir çözüm bekliyorlar.

ABONE OL
12:11 | 17 Kasım 2023 12:11
Gürbulak Gümrük Kapısı’ndaki sorunlar gün yüzüne çıktı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı ilimiz Doğubayazıt ilçemizde bulunan Gürbulak Gümrük Kapısı’ndaki pasaport noktasındaki insanların yaşadıkları sorunlar gün yüzüne çıktı, vatandaşlar Ağrı Valisi Mustafa Koç’tan bir çözüm bekliyorlar.

Gürbulak Sınır Kapısında pasaport noktasındaki tek geçişli hücreyi andıran hayvanat bahçesi görüntüsü, insan psikolojisini hiçe sayıyor resmen. İnsanlar, tek kişilik sıralarda sıkışık bir şekilde bekletilirken, ellerinde eşyalarla tıkış tıkış bir ortamda bulunuyorlar. Havalandırması olmayan ve bekleme salonu bulunmayan bu koşullar, insanların dayanma gücünü zorluyor ve âdeta isyan ettiriyor.

Görülüyor ki sorunlar, mevzuata aykırı uygulamalardan kaynaklanıyor ve bu durum insanların yaşamsal sıkıntılarına neden oluyor. Buradan anlaşılıyor ki kamu görevlilerinin sorumlulukları, sadece kağıt üzerinde kalmamalı; sağduyulu bir yaklaşım ve etkili iletişimle insanların geçiş süreci kolaylaştırılmalıdır. Gümrük personelinin eksiklikleri, sorunları derinleştirmekte ve çözüm sürecini sekteye uğratmaktadır.

Yaya geçişinin zorlu bir yürüyüş mesafesine sahip olması, gidişte eli boş gelenleri, dönerken ise eli dolu olanları olumsuz etkilemektedir. Fiziksel zorunluluklar, sınır geçişlerinde insanlık dramını daha da derinleştirmektedir.

Bu sorunlara dikkat çeken Doğubayazıt’taki vatandaşlar, Ağrı Valisi Mustafa Koç’a çağrıda bulunuyorlar. Biliyoruz ki Ağrı Valisi Koç’un bölgedeki önceki görevleri, onu bölge halkının sorunlarını anlama konusunda bir uzman haline getirmiştir. Bu çağrı, sivil toplum örgütleri, kamu görevlileri ve ilçe temsilcileri tarafından desteklenmektedir.

Doğubayazıt’ın bu çıkışı, Sayın Vali Mustafa Koç’un bölge halkının dileklerini dinlemesini, sorunlara karşı çözüm odaklı adımlar atmasını ve etkili bir liderlik sergilemesini beklemektedir. İlçenin temsilcileri, Belediye Başkanı, Kaymakam ve DTSO Başkanı da bu süreçte önemli bir rol oynayarak bir araya gelmeli ve sorunlara acil çözümler üretmelidir.

Gürbulak Gümrük Kapısı’ndaki insanlık dramı ve Doğubayazıt’ın yaşadığı sorunlar, bir an önce çözüme kavuşturulmalıdır. Bu, sadece bölge halkının değil, aynı zamanda ülkenin genel refahı için de kritik bir adımdır. Bu çözüm sürecinde, taraflar arasındaki iletişimin güçlendirilmesi ve insan odaklı politikaların benimsenmesi önemli bir rol oynayacaktır.

Ayrıca, Doğubayazıt’taki vatandaşlar, AK Parti Ağrı Milletvekili Ruken Kilerci’nin seçim öncesi verdiği sözleri hatırlatarak, Gürbulak Gümrük Kapısı’ndaki sorunlara duyarlılık göstermesini ve çözüm için adımlar atmaya davet ediyorlar. Vatandaşlar, seçilmeden önce verilen vaatlerin unutulmaması gerektiğine vurgu yaparak, 2024 yerel seçimleri öncesinde bu konuların hatırlanmasını bekliyorlar.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.