DOLAR 32,3381 0.17%
EURO 35,2222 0.07%
ALTIN 2.247,040,17
BITCOIN 2131419-2,61%
Ağrı

HAFİF YAĞMUR

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden Bekçi Kararı Geldi

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden Bekçi Kararı Geldi

ABONE OL
10:41 | 16 Ağustos 2022 10:41
Emniyet Genel Müdürlüğü’nden Bekçi Kararı Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yaptığı düzenlemeyle bekçilerin gündüz çalışma olurları sonlandırıldı.

Bekçilerle ilgili alınan kararda, “Emniyet Genel Müdürlüğü’nden uygun görüş alan iller dahil 81 ilin mülki amirliklerden aldıkları “gündüz çalışma olurları” sonlandırılmıştır”. ibaresi yer aldı. Böylece Çarşı ve Mahalle Bekçileri gündüz saatleri içerisinde görev yapamayacak.

2019 yaz aylarından itibaren terör riski olmak üzere diğer risklerin değerlendirilmek suretiyle özellikle birtakım doğu illerinin ilçelerinde personelin can güvenliği dikkate alındığında gündüz görevlendirilmesinin de uygun değerlendirildiği belirtilmişti.

Yapılan yeni düzenlemeye göre;

1. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden uygun görüş alan iller dahil 81 ilin mülki amirliklerden aldıkları “gündüz çalışma olurları” sonlandırılmıştır”. (Böylece Çarşı ve Mahalle Bekçileri gündüz saatleri içerisinde görev yapamayacak).

2. Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin haftalık çalışma süresi 40 saat olarak düzenlenecektir.

3. Günlük çalışma saatleri, görev bölgesindeki güneşin batış ve doğuş saatleri esas alınarak bu aralıktaki zaman dilimi içerisinde belirlenecek.

4. Çarşı ve Mahalle Bekçileri, emniyet ve asayişin gerektirdiği haller ile güvenlik veya kamu düzeni ile görevi etkileyen zorunluluk halleri haricinde çalışma süreleri ve saatleri dışında çalıştırılamayacak.

5. Olağanüstü hal, terör, toplumsal olaylar, doğal afet, salgın hastalık, mevsim koşulları vb. durumlarda güvenlik veya kamu düzeni ile görevi etkileyen zorunluluk halleri ortaya çıkması halinde Emniyet Genel Müdürünün teklifi ve Bakanlık Onayı ile çalışma süreleri ve saatlerinin değiştirilmesi ve bu hususa sürekli riayet edilmesi emri il müdürlüklerine uygulanması üzere gönderildi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.