DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2048756-1,00%
Ağrı
23°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eğitim-Sen, Ağrı’ daki taleplerini sıraladı

Eğitim-Sen, Ağrı’ daki taleplerini sıraladı

ABONE OL
19:13 | 06 Eylül 2023 19:13
Eğitim-Sen, Ağrı’ daki taleplerini sıraladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Ağrı Şube Yönetimi, 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı ile ilgili Ağrı’da gerçekleştirilmesini istedikleri taleplerini yazılı basın açıklamasıyla duyurdu.

Eğitim- Sen’in sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan basın duyurusuna tüm Eğitim- Sen üyeleri de destek verirken, yapılan açıklamada, “Ağrı’da yeni Eğitim ve Öğretim yılı sorunlarla başladı. Kimi okulumuzda öğretmen eksikliği yaşanırken kimi okulumuzda ise tamirat, tadilat ve hazırlık nedeniyle öğrenciler oryantasyon eğitimine başlayamadılar.

Her eğitim ve öğretim sezonunun başında kronikleşen bu sorunun denklemi çözülmüş değil. Aslında yapılması gereken çok basit. Ağustos ayının başından itibaren bu hazırlıklara başlansa öğrenciler okullarına erkenden kavuşabilecektir.

Bir diğer önemli sorun ise Ağrı merkez ve ilçelerde yaşanan barınma sorunudur. Malum ülkemizde son yıllarda ciddi kira artışları meydana geldi. Bunun doğal bir sonucu olarak hem yeni atanan öğretmenler kalacak yer bulmakta zorlanmakta hem de başka illerde eğitim gören üniversite öğrencilerimiz öğrenimlerini devam ettirmekte güçlük çekmektedir. Eğitim emekçilerine ve yurtlarda yer bulamayan üniversite öğrencilerine kira yardımında bulunulması gerekmektedir. Ayrıca biliyoruz ki öğretmen lojmanları yapılacağına maalesef ilimizde var olan lojmanlar yıkılıyor. Yerine ise yenisi yapılmıyor. Bir an önce yeteri miktarda öğretmen lojmanı yapılmalıdır.

Artan gıda fiyatları maalesef öğrencilerin sağlıklı beslenmesini engellemektedir. Öğrenci, öğretmen ve diğer tüm eğitim çalışanlarına bir öğün yemek verilmelidir.

Artan servis ücretleri hem öğrenci ailelerini hem de öğretmen ve diğer eğitim çalışanlarına ciddi bir yük bindirmiş durumdadır. Bu sorun ivedilikle çözüme kavuşturulmalıdır.

Bir taraftan artan kırtasiye malzemesi ücretleri cep yakarken, diğer taraftan her sene başında öğretmenlere ödenen Eğitim ve Öğretime hazırlık ödeneği eğitimcilerin derdine deva olacak bir seviyede değildir. Oysa olması gereken; Eğitim ve öğretime hazırlık ödeneğinin enflasyon dikkate alınarak yükseltilmesi, kadrolu, sözleşmeli, PIKTES öğretmeni ayrımı yapılmadan tüm öğretmenlere ödenmesidir.

Önümüzdeki süreçte yapılacak olan ücretli öğretmen görevlendirmeleri, yöneticilik mülakatlar ile proje okullarındaki görevlendirmeler şeffaf ve liyakat esaslı olmalıdır. Kayıt adı altında bağışların alınması kabul edilemez.

Kamusal, bilimsel, laik ve anadilinde ücretsiz eğitimin sağlanması gerekmektedir.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilen öğretmen sayısındaki eksiklik gerçeği yansıtmamaktadır. Bu sayıdan daha çok kişinin sadece ücretli öğretmen olarak görev yaptığını biliyoruz. Yeteri kadar öğretmen ataması yapılmalıdır.

Taşımalı eğitimle ilgili sorunlar devam etmektedir. İhaleler bazı yerlerde yapılmışken bazı yerlerde hala servislerin net olmaması öğrenciler açısından sıkıntı arz etmektedir. Bu sorun okullar başlamadan çözüme kavuşturulmalıdır.

Tüm kademelerde verilen destekleme (dyk) kursların sadece sınava girecek sınıflara verilmesi ve bu kısıtın özel okullara getirilmemesi sıkıntı arz etmektedir. Dyk kurslarının eskisi gibi tüm ara sınıflarda devam ettirilmelidir.

Eğitimde fırsat eşitliğine uygun hareket edilmelidir. Kapatılan köy okullarının tekrardan açılması gerekmektedir. Hiçbir öğrenci eğitim öğretim hakkından mahrum bırakılamaz.

Tüm bu eksikliklerine rağmen geleceğe dair umutlarımızı büyütmeye devam ediyor ve 2023 2024 Eğitim ve Öğretim yılının tüm camiamıza hayırlı olmasını diliyoruz.” sözleri yer aldı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.