DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046642-2,53%
Ağrı
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DTSO Başkanı Cemal Can’dan, Türkiye Sınır İlleri 6. İş birliği Toplantısı’nda Önemli Öneriler Geldi

DTSO Başkanı Cemal Can’dan, Türkiye Sınır İlleri 6. İş birliği Toplantısı’nda Önemli Öneriler Geldi

ABONE OL
17:16 | 26 Eylül 2023 17:16
DTSO Başkanı Cemal Can’dan, Türkiye Sınır İlleri 6. İş birliği Toplantısı’nda Önemli Öneriler Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Can, Van ilinde düzenlenen 6. Türkiye-İran Sınır İlleri Ekonomik İş birliği Toplantısı’na katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

6’ncı Türkiye-İran Sınır İlleri Ekonomik İşbirliği Toplantısı, Van Valisi Ozan Bacı’nın açılış konuşması ile başladı. İki gün süren toplantıda birbirinden önemli kararlar alınırken, toplantının ana gündemi Gürbulak sınırı oldu. Toplantıya İran Batı Azerbaycan Bölge Valisi de katılım gösterdi.

Gürbulak sınırında ekonomik ilişkilerin güçlenmesi için önerilerde bulunan DTSO Başkanı Cemal Can, “En son 2015 yılında toplanan ve sekiz yıldır bir araya gelemeyen iki ülkenin birbirine ihtiyacı var. Bu yüzden bu toplantı iki ülke açısından ve bir o kadar bizler için çok anlam ifade ediyor. Toplantıya iki ülkenin paydaşları katılım gösterdi. Yapılan komisyon toplantılarına bizzat iştirak ederek sorunlarımızı aktardık.  Gerek bölgemizin gerekse Doğubayazıt ilçemizin sınır ticareti ile ilgili tüm taleplerini aktardık.

Biz her platformda; açık pazarın faaliyete geçirilmesi için İran tarafındaki pazar inşaatının bir an önce tamamlanmasını, Gürbulak gümrüğünde tırların bekletilmeden geçişinin sağlanmasını, gümrükte transit geçişin sağlanmasını, Gümrük kapısına STM sahası yapılamasını, Gürbulak Gümrük Kapısı’na İhtisas Gümrüğü yetkisi verilmesini ifade ediyoruz. Pasaportlara giriş çıkış mührünün vurulmaması, iki ülke arasında OSB kurulması, ithalat ve ihracata konu olan tüm ürünlerin sınır ticaretine dahil edilmesi konularını da önerdik. Bu önerilerimizin dikkate alınacağı ve çalışmaların başlatılacağı sözünü aldık. Verimli geçen toplantı dolayısı ile başta Ağrı Valimiz Mustafa Koç olmak üzere tüm yetkililere ve katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.