DOLAR 32,5630 0.29%
EURO 34,9762 0.43%
ALTIN 2.443,710,22
BITCOIN 2052256-0,61%
Ağrı
23°

AÇIK

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dışişleri Bakanı Fidan’ın yardımcıları açıklandı!

Dışişleri Bakanı Fidan’ın yardımcıları açıklandı!

ABONE OL
12:34 | 22 Haziran 2023 12:34
Dışişleri Bakanı Fidan’ın yardımcıları açıklandı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı atama kararı ile birlikte Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın yardımcıları belli oldu. Buna göre eski dönemde görev yapan 3 isim görevine devam ederken yeni olarak Ahmet Yıldız atandı.

Gece yarısı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararname ile Dışişleri bakan yardımcılığı sayısı 4’e yükseldi. MİT eski Başkanı Hakan Fidan’ın ekibinde yer alacak isimler Yasin Ekrem Serim, Burak Akçapar, Mehmet Kemal Bozay ve Ahmet Yıldız olarak duyuruldu.

Eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu döneminde Bakan Yardımcısı olarak atanan Yasin Ekrem Serim, Burak Akçapar ve Mehmet Kemal Bozay aynı göreve tekrar atandı. 2016’da Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Ahmet Yıldız da tekrar Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevine getiril

 

AHMET YILDIZ KİMDİR?

Daha önce Dışişleri Bakanlığındaki merkez görevleri kapsamında Orta Doğu, Irak, istihbarat, konsolosluk ve protokol konularından sorumlu birimlerde çalışan Yıldız, yurt dışında farklı ülkelerde ateşe, başkonsolos, müsteşar ve büyükelçi olarak hizmet vermişti.

Yıldız, 2014’te Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığına, cumhurbaşkanı seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanlığı görevine getirilmiş, 2016’da da Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak atanmıştı. AK Parti milletvekilliğine 2018’de seçilen Yıldız, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türk Grubu Başkanlığının yanı sıra NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Türk Grubu üyesi olarak çalışmalarda bulunmuştu.

 

YASİN EKREM SERİM KİMDİR?

Girne Amerikan Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümünden mezun olan Serim, İngiltere’de University of Westminister’da Uluslararası İşletme Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı, Harvard Kennedy School Müzakere ve İletişim Teknikleri eğitim programlarına katıldı.

Serim bugüne kadar Dışişleri Bakanlığı bünyesinde New York’da Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği, Avrupa Birliği Bakanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı olmak üzere bürokraside farklı alanlarda görev aldı.

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Serim, evli ve 2 çocuk babası.

 

BURAK AKÇAPAR KİMDİR?

Doç. Dr. Burak Akçapar (27 Mayıs 1967, İstanbul) Türk Büyükelçi, akademisyen ve köşe yazarı. Mayıs 2021 tarihinden beri Türkiye Cumhuriyeti İspanya Büyükelçisi olarak görev yapıyordu.

Uluslararası İlişkiler Doçenti olan Burak Akçapar, Lisans derecesini Siyaset Bilimi alanında Boğaziçi Üniversitesi’nde, Doktorasını ise Uluslararası Hukuk alanında Hamburg Üniversitesi’nde dereceyle kazanmış, doktora tezi aynı yıl bir kitap olarak yayınlanmıştır. Kiel ve Harvard Üniversitelerinde icracı eğitim programlarına katılmış ve yayın yapmıştır.

Akçapar 1988 yılında Dışişleri Bakanlığı’nda çalışmaya başlamış; Katar, Almanya ve ABD’de Türkiye’yi temsil etmiştir. Aynı zamanda NATO’da uluslararası memur olarak görev üstlenmiş, 2000-2011 yılları arasında Elçi unvanıyla Dışişleri Bakanlığı Güney Asya Genel Müdür Yardımcısı, 2011-2016 yıllarında ise Türkiye’nin Hindistan, Nepal ve Maldivler nezdindeki Büyükelçisi olmuştur. 2017 yılında Büyükelçi unvanıyla adının daha sonra Politika, Analiz ve Eşgüdüm Genel Müdürlüğü olarak değişeceği Dışişleri Bakanlığı Siyaset Planlama Genel Müdürü olmuştur. 11 Mayıs 2021 itibarıyla Türkiye’nin İspanya nezdinde Büyükelçisi olarak görev yapıyordu.


MEHMET KEMAL BOZAY KİMDİR?

1966 yılında Ankara’da doğan Mehmet Kemal Bozay Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunudur. 1988’de Dışişleri Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı’nda ve Körfez İslam Ülkeleri Dairesi’nde Aday Meslek Memuru olarak görev yapmış, ardından çeşitli diplomatik görevler üstlenmiş olup 2012-2016 yılları arasında Türkiye’nin Belgrad Büyükelçiliği görevini yürütmüştür. 2016 -2018 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı Avrupa İşleri Müsteşar Yardımcılığını yürütmüştür.Eylül 2018 itibarıyla Türkiye’nin Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi görevini sürdürmektedir. İngilizce bilen Bozay evlidir ve bir kızı vardır.

Dışişleri Bakanlığına 1989’da katılan Bozay, İran, Slovenya, Bosna Hersek’te çeşitli görevlerde bulunmasının ardından 1997-1999 yıllarında Bakan Özel Kalem Müdür Yardımcısı ve Bakan Özel Kalem Müdürü olarak görev yaptı.

1999-2003 yıllarında Birleşmiş Milletler (BM) Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliğinde müsteşar olarak görev alan Bozay, Ortadoğu Genel Müdür Yardımcılığı’ndaki çeşitli görevlerinin ardından Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği’nde müsteşarlık ve Belgrad Büyükelçiliği görevlerini üstlendi.

2016-2018 yıllarında Avrupa ve AB İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüten Bozay, 2019’dan bu yana Türkiye’nin AB Daimi Temsilciliği görevini yürütüyordu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.