DOLAR 32,3808 -0.18%
EURO 34,7712 0.07%
ALTIN 2.440,320,08
BITCOIN 2024905-2,28%
Ağrı
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dışişleri Bakanı Fidan’dan BM’ye sert tepki!

Dışişleri Bakanı Fidan’dan BM’ye sert tepki!

ABONE OL
14:52 | 22 Ağustos 2023 14:52
Dışişleri Bakanı Fidan’dan BM’ye sert tepki!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, KKTC’de BMle yaşanan Pile-Yiğitler yolu projesine ilişkin sert açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara’da Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel ile ortak basın toplantısı düzenledi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde BM ile yol gerilimine ilişkin açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “BM’nin tarafsızlığının yitirildiğine inanıyoruz” dedi.

“AB’den beklentimiz tutumlarını gözden geçirmeleri” diyen Fidan, “KKTC’yi her alanda sonuna kadar desteklemekteyiz. Kıbrıs Türkleri’nin haklı mücadelesini, dünya çapında tanınması için var gücümüz ile çalışmaktayız. BM´nin adadaki bazı uygulamalarını, BM’nin kuruluş ruhu ile uyuşmadığını göstermiş oldu. BM’nin tarafsızlığını bu olayda yitirdiğine inanıyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz konuyla alakalı yaptığı açıklamada, “BM Barış Gücü askerlerince; KKTC topraklarında, KKTC vatandaşlarının kendi vatanlarına ulaşmalarını kolaylaştıracak, daha önce bildirimleri yapılmış Pile-Yiğitler yolunu engellemek amacıyla gerçekleştirilen haksız fiziki müdahaleyi asla kabul edilemez ve hukuk dışı buluyoruz.” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.