DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2065728-0,55%
Ağrı
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dışişleri Bakanı Fidan Ukrayna’da

Dışişleri Bakanı Fidan Ukrayna’da

ABONE OL
20:05 | 25 Ağustos 2023 20:05
Dışişleri Bakanı Fidan Ukrayna’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak’taki kritik ziyaretinin ardından Ukrayna’ya geçerek Ukrayna lideri Zelenskiy ile Tahıl Koridoru Anlaşması’nın ana gündem maddesi olduğu bir görüşme gerçekleştirdi.

Irak’a üç günlük kritik bir ziyaret gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, önemli görüşmelerde bulunmak amacıyla Ukrayna’ya geçti. Tahıl Koridoru Anlaşması’nın ana gündem maddesi olduğu ziyarette Fidan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir lideri Zelenskiy ile bir araya geldi. Fidan ayrıca Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak ile de görüştü.

Dışişleri Bakanı Fidan, Rusya’nın Ukrayna işgal girişiminin sürdüğü ve Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması ile ilgili belirsizliklerin olduğu bir dönemde Kiev’e ziyarette bulunuyor. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Fidan’ı Dışişleri Bakanı olarak atanmasının hemen ardından tebrik için aradığında Kiev’e davet etmişti.

Fidan’ın Kiev’deki temaslarının ardından olası Moskova ziyaretinde masadaki en önemli konu başlığı tahıl anlaşmasının yenilenip yenilenmeyeceği olacak. Fidan’ın önce Kiev ardından muhtemelen Moskova’ya yapacağı ziyaretler uzmanlarca bir çeşit ‘mekik diplomasisi’ olarak da görülüyor. Uzmanlara göre tahıl anlaşmasının yeniden canlandırılmasını isteyen Ankara aynı zamanda tarafları bir araya getirmek için de çabalayabilir.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğretim Üyesi, ODAP Direktörü Dr. Ali Semin Fidan’ın Kiev ve arkasından olası Moskova ziyaretlerinin en önemli önceliklerinden birisinin Tahıl Koridoru Anlaşması’na geri dönüş olacağını söyleyerek, iki başkentle yapılacak görüşmelerin bir diğer önemli ayağının ise ‘ateşkes ve barış görüşmeleri’ olabileceğini belirtiyor. Semin, iki tarafın da farklı alternatifler aramasına karşılık Karadeniz’in şu an için yine en iyi güzergâh olarak belirdiğini söyledi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.