DOLAR 32,4736 0.11%
EURO 34,8821 0.38%
ALTIN 2.432,72-0,23
BITCOIN 2020596-2,67%
Ağrı
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dışişleri Bakanı Fidan, Türkiye-AB ilişkilerini değerlendirdi

Dışişleri Bakanı Fidan, Türkiye-AB ilişkilerini değerlendirdi

ABONE OL
21:11 | 14 Eylül 2023 21:11
Dışişleri Bakanı Fidan, Türkiye-AB ilişkilerini değerlendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu AB Komiseri Varhelyi ile telefonda görüşerek Türkiye-AB ilişkilerini değerlendirdi.

Bakanlıktan yapılan bilgilendirmelere göre, Fidan ile Varhelyi yaptıkları görüşmede, Türkiye-AB ilişkilerini ele aldı.

Dışişleri Bakanlığı’nca konu hakkında yapılan yazılı açıklamada, “Avrupa Parlamentosu’nun (AP) tavsiye kararı niteliğinde olan 2022 Yılı Türkiye Raporu, 13 Eylül 2023 tarihinde AP Genel Kurulu’nda kabul edilmiştir. Türkiye karşıtı çevrelerin dezenformasyonuna dayalı haksız itham ve önyargılarla dolu bu rapor, AP’nin gerek ülkemizle ilişkiler gerek AB’nin geleceğine ilişkin her zamanki sığ ve vizyonsuz yaklaşımının bir yansımasıdır.

Bu rapor, maalesef AP üyelerinin gündelik popülist siyasetin esiri olduklarını, hem AB’ye hem bölgemize yönelik doğru stratejik yaklaşım geliştirmekten ne kadar uzak kaldıklarını da göstermektedir. Türkiye-AB ilişkilerinin yeniden canlandırılması için bir fırsat penceresinin açıldığı, kıtamızın istikrarı ve güvenliği açısından böylesi kritik bir dönemde, AP’nin ilişkilerimizin belkemiği olan katılım müzakereleri yerine farklı arayışları gündeme getirmesini akıl dışı buluyoruz.

AP’nin rapora dahil ettiği Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs konularında belirli çevrelerin tek taraflı görüşlerini yansıtan, tarihi ve hukuki gerçekliklerden kopuk iddialarının, bizim için hiçbir hükmü bulunmamaktadır.” sözleri yer almıştı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.