DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046093-2,61%
Ağrı
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dışişleri Bakanı Fidan Hamas lideri ile görüştü

Dışişleri Bakanı Fidan Hamas lideri ile görüştü

ABONE OL
23:49 | 16 Ekim 2023 23:49
Dışişleri Bakanı Fidan Hamas lideri ile görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamayla, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın, Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı Heniyye ile görüştüğü bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Sayın Bakanımız, Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdallah Bouhabib’in davetine icabetle 17 Ekim 2023 tarihinde Lübnan’a resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir. Görüşmelerde, ikili ilişkiler ve güncel bölgesel ve uluslararası gelişmelerin ele alınması öngörülmektedir.” ifadeleri yer aldı.

 

‘18 Ekim’de Suudi Arabistan’a Gidiyor’

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslam İş birliği Teşkilatı (İİT) Açık Katılımlı İcra Komitesi toplantısına katılmak için Suudi Arabistan’a gidiyor. Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Sayın Bakanımız, 18 Ekim 2023 tarihinde Cidde’de düzenlenecek İslam İş birliği Teşkilatı (İİT) Açık Katılımlı İcra Komitesi toplantısına katılacaktır. Toplantı çerçevesinde, İsrail’in ayrım gözetmeksizin Gazze’deki Filistin halkının tamamını hedef alan eylemleri karşısında İİT nezdinde atılabilecek somut adımlar ve bu bağlamda İİT üye ülkelerince ortak bir tutum belirlenmesi üzerinde durulacaktır” ifadeleri kullanıldı.

 

‘Bakan Fidan, Diplomasi Trafiğini Sürdürüyor’

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail ve Filistin’deki gelişmelerle alakalı Umman Dışişleri Bakanı Sayyid Badr Busaidi ve Pakistan Dışişleri Bakanı Jalil Abbas Jilani ile telefonda görüştü.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Umman Dışişleri Bakanı Sayyid Badr Al Busaidi ve Pakistan Dışişleri Bakanı Jalil Abbas Jilani ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya görüşmelerde, İsrail ve Filistin’deki gelişmeler ile İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve insani durum ele alındı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniyye ile Filistin’deki sivillerin serbest bırakılması imkanlarını ele alan bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Dışişleri Bakanlığı, Hakan Fidan’ın Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniyye bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı. Alınan bilgiye göre görüşmede, Filistin’deki son gelişmeler ve sivillerin serbest bırakılması ele alındı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Portekiz Dışişleri Bakanı Joao Gomes Cravinho ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre; Bakan Fidan, Portekiz Dışişleri Bakanı Joao Gomes Cravinho ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail ve Filistin’deki gelişmeler ile İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve insani durum ele alındı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.