DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20663170,71%
Ağrı
20°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Dijital denetim” dönemi 1 Ocak’tan itibaren başlıyor

“Dijital denetim” dönemi 1 Ocak’tan itibaren başlıyor

ABONE OL
12:38 | 23 Ekim 2021 12:38
“Dijital denetim” dönemi 1 Ocak’tan itibaren başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanlığı, “dijital denetim” dönemini başlatıyor. Dijital Denetim yoluyla Türkiye genelinde faaliyet gösteren özel sağlık tesisleri ve verdikleri sağlık hizmetlerine yönelik denetleme yapılacak.

 

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünün ortak çalışması ile geliştirilen ve kısaca “Den-İz” olarak isimlendirilen “Sağlık Tesisleri Denetim ve İzleme Sistemi” kapsamında denetimlerin planlanmasının, gerçekleştirilmesi ve sonuçlarının raporlanmasını, değerlendirilmesini, izlenmesini ve koordinasyonunu sağlayacak uygulama, elektronik ortamda tablet, mobil telefon, dizüstü bilgisayar gibi mobil cihazlar kullanılarak gerçekleştirilecek.

 

ilk aşamada özel sağlık tesislerinin olağan denetimlerinde kullanılacak olan Web/mobil tabanlı dijital dönüşüm platformu olan Den-İz sistemi, ihbar ve şikayetlere istinaden veya yazılı ve görsel basın, işitsel yayınlar, sosyal paylaşım siteleri, elektronik ortam ve benzeri iletişim kanallarında ilgili mevzuat ve Bakanlıkça belirlenen politika ve düzenlemelere aykırı olan bildirim ve faaliyetlere istinaden gerçekleştirilecek olağan dışı denetimlerde de uygulanabilecek.

 

Gerçekleştirilen denetimler ve uygulanan idari yaptırımların anında izlenebilmesi, denetim sonuçları anlık raporlanabilmesi sayesinde merkez ve taşra teşkilatının etkin ve hızlı karar alma yetisinin artırılması, iş gücü, zaman ve kağıt, basılı form ve benzeri kırtasiye materyali kaynaklı maliyet tasarrufu sağlanacak.

 

Uygulama, Türkiye genelinde tüm il sağlık müdürlüğü denetim ekipleri tarafından kullanılmak üzere 1 Ocak 2022 itibarıyla başlayacak. Daha sonra aşamalı olarak Sağlık Bakanlığı ve üniversitelere ait sağlık tesisleri de sisteme dahil edilecek.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.