DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046520-2,60%
Ağrı
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nda AİÇÜ’de fidanlar dikildi

Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nda AİÇÜ’de fidanlar dikildi

ABONE OL
17:13 | 27 Ekim 2023 17:13
Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nda AİÇÜ’de fidanlar dikildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İbrahim Çeçen (AİÇÜ) Üniversitesi ev sahipliğinde, merkezi yerleşkede Ağrı Valiliği koordinesinde Cumhuriyet’in 100. Yılı’na özel Fidan Dikimi etkinliği düzenlendi. Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılı kutlama programları kapsamında yaklaşık bin adet fidanın toprakla buluşturulduğu bildirildi.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nda AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, akademik ve idari personel ve öğrenciler tarafından dikimi gerçekleştirilen Sarı Çam, Karaağaç, Huş ve Mavi Ladin türündeki ağaçların Cumhuriyetimizin gelecek yıllarında milletimize nefes olması hedeflendi. AİÇÜ kampüsündeki Fidan Dikimi etkinliğine Ağrı Valisi Mustafa Koç, Rektör Prof. Dr. Abulhalik Karabulut, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Adem Çalış, il protokolü ile akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nı büyük bir gururla kutladıklarını söyledi. Ağrı Valiliği koordinesinde çeşitli programlarla Cumhuriyet’in 100. Yılı’nın kutlandığını belirten Prof. Dr. Karabulut, “Bugün Üniversitemiz kampüsünde dikimini gerçekleştirdiğimiz ağaçlar inşallah gelecek nesillerimize ulaşacak ve milletimize nefes olacaktır.

Ülkemizin yüzyılına nefes olmak için hem Üniversitemizde hem Ağrı’da hem de ülkemizin dört bir tarafındaki yeşil alanları korumamız ve daha fazla yeşil alanlar oluşturmamız gerekiyor. Bugüne kadar merkezi yerleşkemizde yaklaşık 133 bin fidanı toprakla buluşturduk. Bugün dikimini yaptığımız fidanlarla bu rakam 134 bine ulaştı.” dedi.

Türkiye Yüzyılı’nda üniversitelere önemli görevler düştüğünü belirten Prof. Dr. Karabulut, Cumhuriyet’in 100. Yılı’nda Üniversite olarak daha çok çalışacaklarını ve ülkemizin bilimsel, kültürel, sportif ve diğer alanlardaki başarılarına katkı sunmaya devam edeceklerini kaydetti. Aynı zamanda Cumhuriyet’i milletimize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere vatanı için canlarını feda eden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.