DOLAR 32,4596 -0.1%
EURO 34,7447 -0.67%
ALTIN 2.437,660,07
BITCOIN 2068477-0,81%
Ağrı
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi

ABONE OL
13:02 | 25 Aralık 2021 13:02
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuk olduğu TV programında açıklamalarda bulunarak müjdeli haberi duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, A Haber, ATV, A Para ve A News’in “Gündem Özel” ortak canlı yayına konuk oldu. Gazetecilerin sorularını yanıtladığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde yaparak, yerli aşıyla ilgili son dakika açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, ”Uzun süreden beridir ülkemizde aşı üretimi ile ilgili zihinsel çalışmaları yürüttük. Salgın, bir yerde hızlandırıcı bir faktör oldu. Hedefi Kovid aşısı şeklinde daraltınca hızlı bir şekilde koronavirüs aşısı üreten 9 ülkeden biri oldu. Aşımızın hem etkinliğini hem güvenilirliğini test ettik, emin olduktan sonra insanlığın kullanımına sunduk. Aşımız tüm insanların kullanımına sunulacak. Artık vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla aşılarını olmalıdır. TURKOVAC aşımız öncelikle vatandaşlarımızın kullanımına sunulacak, daha sonra aşı tedarikinde zorlanan ülkelere gönderilecek. Talepler başladı. Afrikalı liderlerden bu konuda yoğun talep aldık.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözlerinin devamında, ”Dünyanın en büyük kapasiteli aşı araştırma, üretim ve geliştirme projesi olacak Hıfzıssıhha projesini de Ankara’da hayata geçiriyoruz. Yakında ihalesini yapacağız. 50 bin metrekare kapalı alana sahip projenin ihale süreci önümüzdeki hafta tamamlanacak, onun da müjdesini vermiş olayım.” ifadelerini kullandı.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.