DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20663390,17%
Ağrı
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, değişiklik sinyalini verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, değişiklik sinyalini verdi!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından ilk olarak il ve ilçe başkanlıklarından sonra MKYK'da değişiklikler yapacağının sinyalini verdi.

ABONE OL
22:01 | 25 Nisan 2024 22:01
Cumhurbaşkanı Erdoğan, değişiklik sinyalini verdi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından ilk olarak il ve ilçe başkanlıklarından sonra MKYK’da değişiklikler yapacağının sinyalini verdi.

Kulislerde dolaşan iddialarına göre yapılacak değişimlerin nasıl yapılacağı maddeler halinde sıralandı. Sıralanan maddelere göre;

1- Değişim ve dönüşüm net

2- Kırmadan dökmeden yapılması isteniyor.

3- Kongre tarihi belirlenecek.

4- Kongre süreciyle kabine süreci masaya yatırılacak.

5- Seçim İşleri ve Yerel Yönetimler Başkanlığı değişecek.

6- İhmali tespit edilen teşkilatlar ile devam edilmeyecek.

7-Çalışma yaptırılan anket firmalarıyla yollar ayrılacak. Parti içinde özel birimlerle bu iş yapılacak.

8- Çalışılan ajanslar ve kampanya sorumluları hakkında alınan raporlar çok olumsuz. Aynı ajans ve kampanya sorumlularıyla çalışılmayacak.

9-Performansı düşük olan bakanlarla yollar ayrılacak, daha verimli isimlerle yol alınacak.

10- MYK ve MKYK’da değişime gidilecek.

11- Eş zamanlı olarak katılımlar olacak.

12- Seçim yenilgisi üzerinden haksız eleştiri yapan, hedef gösteren, hedef şaşırtan, süreci sulandıranlar hakkında bundan sonra disiplin süreci işletilecek. Genel merkezden, vekiline teşkilata partili kim olursa olsun.

13- İllerde vatandaşa bürokrasi uygulayan bürokratlar hakkında da kapsamlı çalışma yapılacak.
Cumhurbaşkı Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda, ilgili bakanlıkların bilgilendirildiği belirtildi. Çalışma yapıldıktan sonra il bürokrasilerinde değişim yaşanarak yeni atamaların yapılacağı iddia edildi.

Kulislerde konuşulanlardan anlaşıldığı gibi, Cumhurbaşkanı Erdoğan köklü bir değişime gidiyor. A’dan Z’ye AK Parti’de tepkiler karşılığını bulmuş gözüküyor. Bu değişim çok uzak da değil. Peş peşe gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimden sonra attığı bu adım tabii birilerinin hoşuna gitmeyecektir. Ama korkunun ecele faydası yok. Seçim sonuçları ortada. Onca emeğe yazık oldu. Ortada bir başarısızlık varsa bunun sorumluları için gereken yapılmalıydı şimdi yapılacak. Halkın talepleri de bu yönde. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bayram mesajında ekonomiden teröre topluma verdiği mesajı yazmıştım. Tüm bunları bir araya getirdiğimizde AK Parti köklü bir değişimle birlikte halkın sesini duyarak yoluna devam edecek ve yenilenecek diyebiliriz.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.