DOLAR 32,4412 -0.14%
EURO 34,7978 -0.51%
ALTIN 2.445,700,41
BITCOIN 20688860,60%
Ağrı
23°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP’li Karaca: “Yüzüncü Yıl Mahallesi’nde su sorunun çözümü için çalışma başlatıldı”

CHP’li Karaca: “Yüzüncü Yıl Mahallesi’nde su sorunun çözümü için çalışma başlatıldı”

ABONE OL
18:48 | 03 Ağustos 2022 18:48
CHP’li Karaca: “Yüzüncü Yıl Mahallesi’nde su sorunun çözümü için çalışma başlatıldı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP Ağrı İl Başkanlığı’nda CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere’nin de katılım gösterdiği açıklamalarda bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Karaca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 28 Temmuz’da Ağrı’ya yaptığı ziyaret sırasında yurttaşların 20 yıldır sularının olmadığını söylediği Yüzüncü Yıl Mahallesi’ni ziyaret ettiğini hatırlatarak, “Bildiğiniz gibi 28 Temmuz günü Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kemal Kılıçdaroğlu Ağrı’yı ziyaret etti.

Öncelikle Ağrılı hemşerilerimizin genel başkanımıza göstermiş oldukları yoğun ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz. Genel başkanımız Ağrı’ya geldiğinde kendisine vatandaşlarımızın sorunları iletildi. Bu sorunlardan bir tanesi de Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Yüzüncü Yıl Mahallesi ve Aşağı Küpkıran Mahallelerindeki su sorunu. Hepimizin bildiği gibi temiz suya erişim bir insan hakkıdır. Yönetenler bu insan hakkının gereğini yurttaşlara yerine getirmekle mükelleftir.

Kemal Kılıçdaroğlu o gün Yüzüncü Yıl Mahallesi ziyaretinde suya erişim hakkı elinden alınan Ağrılı hemşerilerimize bir söz vermişti. ‘Ya bu sorunu yöneticiler çözecek, eğer onlar çözmüyorsa Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz çözeceğiz. Bende bu su sorununun takipçisi olacağım’ demişti. İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak ben ve değerli Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere arkadaşımızı 28 Temmuz ziyareti sonrasında gelişmeleri takip etmek, su probleminin takipçisi olduğumuzu, temel insan hakkı olan temiz suya erişim hakkından mahrum bırakılan Ağrılı hemşerilerimizi yalnız bırakmadığımızı tekrar ifade etmek için bugün Ağrı’dayız.

Yüzüncü Yıl Mahallesinde başlatılan küçük çaplı çalışmaların nihayete ve temiz suya erişim hakkı sağlanıncaya kadar gereğinin yerine getirilmesine, Mehmet Akif Ersoy ve Aşağı Küpkıran mahallelerimize de aynı ilginin ve su sorunu probleminin çözümü için gereğinin yapılmasının takipçisi olacağız. Eğer yapılmazsa genel başkanımızın sözü sözdür. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sözü olarak bu problemi biz çözeceğiz.” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.