DOLAR 32,4623 0.07%
EURO 34,8859 0.27%
ALTIN 2.432,40-0,24
BITCOIN 2037505-1,59%
Ağrı
23°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP Ağrı İl Başkanı Nihat Aslan görevden alındı!

CHP Ağrı İl Başkanı Nihat Aslan görevden alındı!

ABONE OL
15:22 | 06 Temmuz 2023 15:22
CHP Ağrı İl Başkanı Nihat Aslan görevden alındı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP MYK’da aldığı kararlar doğrultusunda Doğu Bölgesi’nde yer alan birçok ilçede görevden almalar yaşandı. CHP Ağrı İl Başkanı Nihat Aslan da görevden alınanlar arasında yer alıyor.

CHP’de seçimlerin ardından ‘değişim’ tartışmaları devam ederken, bugün gerçekleştirilen MYK’da önemli kararlar alındı.

MYK kararıyla Doğu Bölgesi’nde çok sayıda ilçe örgütü görevden alındı. Öte yandan Hatay’da da 5 ilçe örgütü görevden alındı.
Mahalle delege seçimlerinin başladığı bugünlerde, CHP MYK’sının bu değişiklikleri “kongre süreçlerine müdahale etmeyi amaçladığı” yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Bu kapsamda Kayseri, Ağrı, Muş, Mardin, Van ve Hakkari il başkanları ve yönetimleri görevden alındı. Kayseri’ye Tuncelili bir il başkanı atandı. Önümüzdeki günlerde, görevden alınan il başkanları yerine, benzer nitelikte atamaların gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Diğer taraftan, Canan Kaftancıoğlu, kendisine muhalefet eden Beykoz ilçe başkanını görevden almak için yeterli imzaya ulaşamamasına rağmen, bu işlemi gerçekleştirdiğine yönelik açıklamalar yapmıştı. Bugünkü MYK toplantısında, Beykoz ilçe başkanı ve yönetimi, MYK kararıyla görevden alındı.

Bunların yanında, Hatay’ın 5 ilçe başkanının birden görevden alınması dikkat çekti. Bu bir anlamda, atanmış il başkanı talebiyle seçilmiş ilçe başkanlarının görevden alınması sonucunu doğurmuş oldu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.