DOLAR 32,4087 -0.1%
EURO 34,8124 0.18%
ALTIN 2.433,60-0,19
BITCOIN 2021756-2,71%
Ağrı
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP Ağrı İl Başkan Çanakçı: “Ben Ağrılı hemşerilerimi anlıyorum”

CHP Ağrı İl Başkan Çanakçı: “Ben Ağrılı hemşerilerimi anlıyorum”

ABONE OL
16:29 | 02 Ağustos 2023 16:29
CHP Ağrı İl Başkan Çanakçı: “Ben Ağrılı hemşerilerimi anlıyorum”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Ağrı İl Başkanı Metin Çanakçı, Ağrı ilimizde görev yapan gazetecilerle bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Ağrı İl Başkanı Nihat Aslan ve il örgütünün görevden alınmasının ardından, eylül ayı içerisinde yapılması beklenen il kongresine kadar genel merkez tarafından Geçici İl Başkanlığı görevine atanan Metin Çanakçı, kentte görev yapan basın mensupları ile özel bir restoranda düzenlenen programda bir araya geldi

CHP Genel Merkezi tarafından Geçici İl Başkanı olarak atanan Metin Çanakçı, isminin il başkanı olarak açıklanmasının ardından, başlayan “ ithal il başkanı” tartışmasına ve yapılacak yeni il başkanlığı seçimine ilişkin yaptığı açıklamada, “2018 yılından beri bu şehirde görev yapmaktayım ve şehrin bütün sorunlarını biliyorum. Fakat Ağrılı hemşerilerimin bilmesi gereken ve kamuoyunda cevapsız sorular bulunmaktadır. Bunları paylaşmak istiyorum.

Biliyorsunuz ki Cumhuriyet Halk Partisi tüm 81 ilde olduğu gibi Ağrı’da da kongre sürecine girmektedir. 81 ilde il ve ilçe kongresi yapacaktır. Bu kongreler sonrasında kurultayımız olacak. Şimdi burada “Ağrı’da neden bir Ağrılı değil de yabancı bir il başkanı bulunmaktadır” sorusunun cevabını verelim.

Bizler, yaklaşık 1 ila 2 aylık süre içerisinde Ağrı’da önce üyelerimiz, il delegelerimizi ve ilçe başkanlığı seçimlerimizi yapacağız. Ondan sonra da oradan seçilecek delegelerimizde gelecek, muhtemelen patimizin alacağı kararla eylül ayı içerisinde yapılacak il kongremizde il başkanımızı seçecek.

Bu süreçte demokrasiyi savunan Cumhuriyet halk Partisi genel Başkanımız Sayın kemal Kılıçdaroğlu, şunu istiyor; buraya tepeden atama bir başkan değil de genel merkeze başvuran 10 tane Ağrılı hemşerim (bu sayı ilerleyen günlerde artabilir ya da azalabilir) arasından demokratik bir şekilde seçilen biri il başkanı olsun.

Ben bu süreçte geçici bir il başkanıyım. Bu süreçte, yaklaşık 2 ay CHP il başkanlığı görevini yürüteceğim. Genel merkezim bana bir görev verdi. Bu görevi kabul ettim. Onur ve şerefle bu görevi yürüteceğim. Bu süreçte benim herhangi bir adaylığım olmayacak. Kongrede aday olmayacağım. Burada bütün adaylara karşı tarafsız ve adil bir şekilde davranacağım. Bu süreci bu şekilde şeffaflık içerisinde, demokrasi içerisinde yönetmeye çalışacağız.

Ağrılı hemşerilerim bu süreçte rahat olsunlar. Ben onları anlıyorum. Bu şehrin nüfusu 500 binin üzerinde. Bu şehrin il başkanı olacak kişi elbette Ağrılı olacak. Bu şehirde milletvekili olacak kişi elbette Ağrılı olmalı, bu şehirde başkan olacak kişi elbette Ağrılı olmalı. Ben buna saygı duyuyorum. Bu süreçte dediğimi gibi geçici il başkanıyım. 2 aylık bir süre olacak bu. Bu süreçte hep beraber il başkanımızı seçeceğiz.” dedi.

Ağrı’nın siyaset üstü önemli çok acil çözüme kavuşması gereken onlarca sorunu olduğuna dikkat çeken Çanakçı, açıklamasının geri kalanında, “Bunun yanında yaşanan tartışmaların yanında basında da konu oldu. Ağrı’ya yabancı bir il başkanı veya ithal il başkanı konuşmaları. Bence bu konuları bir kenara bırakmalıyız. Burada benim yapacağım görev 2 ay.

Bence Ağrı’nın daha büyük sorunları var. Bunları araştıralım. Bunları konuşalım. Bunlara hep birlikte çözümler geliştirelim. Bakın, bu şehir tarım ve hayvancılık şehri. Bu gün bakıyorsunuz çiftçimiz arpa ve buğdayını biçmiş, satamıyor. TMO’ya gidip, 30 gün, 60 gün randevu alamıyor. Bu sorunları gelin çözelim. Ağrı’nın tekstilkent sorunu var, gençler üniversite bitirmiş iş bulamıyor. Gençler işsizlikten Kanada’ya, yurtdışına gidiyor. Bu sorunlar siyaset üstü sorunlar. Gelin hep birlikte bu sorunları konuşup çözelim.

Bu şehir hayvancılığın üssü. Ama bu gün hayvan pazarımız hastalıktan dolay kapalı. Gelin bu sorunları çözelim. Soruyorum size. Ağrı’da ithal il başkanı mı önemli, yoksa yurtdışıdan getirilen ithal hayvanlar mı? Önemli. Gelin bu sorunları konuşalım. Ağrı’nın birçok sorunu var. Ağrı kış şehri. Eksi 40 derece soğukta esnaf, vergiyi öderken her yerle aynı vergiyi veriyor.

Bu şehre özgü önlemler alınması lazım. Bakın Ağrı’da bir tane fabrika yok. Çevre illerin hepsinde fabrika var. Bir tane yem fabrikamız yok. Çiftçimiz ürününü satarken kolaylık sağlanmalı. Esnafa kolaylık sağlanmalı. Buradaki çiftçi ürünü fabrikaya gönderirken en az 1000 lira nakliyeden zarar ediyor. Bu sorunları gelin hep birlikte çözelim.

Siyaseti bir kenara bırakalım. Ağrı’nın toplumsal sorunları var. Bunları birlikte konuşalım. Bu konuda her ne kadar Erzincanlı da yazsa en az kendimiz sizler kadar Ağrılı görüyorum. Bu şehirde görev yaptığım sürece Ağrı halkının ayağının türabı olacağım.” ifadelerini kullandı.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.