DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2044605-2,20%
Ağrı
23°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cemal Kaya, Diyadin’e barış getirdi

Cemal Kaya, Diyadin’e barış getirdi

ABONE OL
18:18 | 25 Haziran 2023 18:18
Cemal Kaya, Diyadin’e barış getirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Ağrı eski Milletvekili Hayırsever İş insanı Cemal Kaya, Diyadin ilçesinde akraba iki aile arasında çıkan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavga sonrası başlayan kan davasını, girişimleri sonrasında düzenlenen barış töreniyle sona ermesinde vesile oldu. Yüzlerce kişinin katıldığı törende taraflar, karşılıklı dualar edip el sıkıştı.

Barış törenine Ağrı eski Milletvekili Cemal Kaya, Vali Yardımcısı Yusuf Beran Vuran, Ağrı İl jandarma Alay Komutan Yardımcısı Yarbay Yasin Berçin, Ağrı İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Tayfun AY, Diyadin Belediyesi eski Başkanı Salih Yaşar, AK Parti Diyadin İlçe Başkanı Orhan Özden, AK Parti İl Başkanı Orhan Güngör ve yönetimi, kanaat önderleri, din adamları, mahalle muhtarları ile ilçe protokolünün hazır bulunduğu barış töreni imamların Kur’an’ı Kerimden sureler okuması ve duaları ile başladı.

Cemal Kaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 2 ay boyunca iki tarafla görüşerek kan davasının barışla sonuçlanması için girişimlerde bulunduk. Aile büyüklerinin sağduyulu yaklaşımıyla, kan davası barışla sonuçlandı.

Her iki taraf da benim akrabalarım, maalesef talihsiz bir olay yaşandı. Şükürler olsun bugün, barışla ve sağduyu ile sonuçlandı. Rabbim bir daha yaşatmasın. Bu iki ailenin birliği köye, köyün birliği ilçeye, ilçenin birliği ile, ilin birliği ülkeye barış birlik ve kardeşlik kazandıracaktır. Allah her iki taraftan da razı olsun. Affetmek büyüklüktür, bu büyüklüğü sağlayan her iki aileden de Allah razı olsun. Allah bir daha bu günleri bize nasip etmesin.” ifadelerine yer verdi.

‘Ben de bölge insanıyım’ diyen Vali Yardımcısı Yusuf Beran Vuran, “Maalesef 13 Mart tarihinde bu köyde yaşanan tatsız bir olayda bir vatandaşımız vefat etmişti. Geçmişte yaşadığımız menfur olaylar üzerine bir sünger çekip yarına hep birlikte gençlere de örnek olacak şekilde el ele yürüyeceğimizi, burada sevgi ve saygı bağlarını yeniden yeşertip yaşatacağımızı göstermek için bir araya geldik. Başta Cemal Kaya Bey’e ben huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Her iki aileyi bir araya getirmek için bu kadar büyük gayret sarf ettiği için ona destek veren, bu süreçte alın teri döken herkesten Allah bin kere razı olsun.” dedi.

Barış töreni verilen yemek ve Kuran’ı Kerim altından geçildikten sonra edilen dualar ile son buldu. Her iki aile el sıkışıp barışta emeği olanlara teşekkür ettiler.

 

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.