DOLAR 32,5570 0.1%
EURO 34,9786 -0.09%
ALTIN 2.434,92-0,04
BITCOIN 2082082-0,83%
Ağrı
22°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bir Taşla Üç Kuş Vurmak

Bir Taşla Üç Kuş Vurmak

ABONE OL
22:14 | 05 Mart 2019 22:14
Bir Taşla Üç Kuş Vurmak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çok aşina olduğumuz bir atasözü olmasına karşı pratikte gerçekleştiğini pek görmediğimiz bir durum. Bir Taşla iki kuş vurmak…

Ağrının önünde böyle bir fırsat ve fazlası var. Bir taşla iki yerine üç kuş vurma. Nasıl olacak bu iş diye merak edenler için kısaca özetleyeyim.

Malumunuz önümüzde 31 Mart yerel seçimleri var ve bu seçimde bizler ilimizin Belediye Başkanı ile birlikte encümen kadrolarını seçeceğiz. Daha öncede bu süreçleri birer Ağrılı olarak defalarca yaşadık ama bu süreci diğerlerinden ayıran önemli bir durum var. Propaganda süreci ile birlikte neredeyse her gün ilimize bir bakan gelmekte ve gelen her bakan geliş amacı olarak dostum, arkadaşım Savcı Sayan’a destek olma amaçlı buradayım diyerek geliş sebeplerinin özetlemekte. Hal böyle olunca Cumhurbaşkanımızın aday tercihinin ne kadar yerinde olduğu da daha net anlaşılıyor. Adayımıza destek demekle dostum ve arkadaşıma destek demek arasında ki farkı eminim hepiniz benim kadar biliyorsunuzdur. Buradan yola çıkarak şunu söylememiz yanlış olmaz diye düşünüyorum; 31 Mart günü sandığa Ak Parti ve Savcı Sayan için atacağımız bir oyla Belediye başkanlığından ziyade Ağrı’ya fazladan bir vekil ve Bakanda seçmiş olacağız. Yani Bir oy eşittir Belediye Başkanı, Milletvekili ve Bakan. Yani bir taşla üç kuş vurmuş olmak.

Zaten çalışmaya başladığı günden bu güne Savcı Sayan’ın vaat ve projelerini baktığımızda bunu görmek mümkün. Sadece Ağrı değil yedi ilçenin tamamına hitap eden projeler, yedi ilçeden gelen talepleri karşılama çabaları bunun en bariz örneklerinden biri.

Ziyarete gelen bakanların Savcı Sayan ile ilgili sözleri halk arasında Savcı Sayan’ın en büyük avantajı olarak da bilinen çevresinin genişliği söylentilerinin tescillenmesi anlamına da geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en yakın arkadaşlarından biri olan Mevlüt Çavuşoğlu gibi birinden Savcı Sayanla ilgili övgü, saygı ve samimiyet dolu sözler duymak eminim ki bazılarının kafasındaki tereddütleri gidermiştir.

Savcı Sayan’ın sevelim sevmeyelim hiçbir partizanlık, nefret ve kara propaganda bu gerçeği örtemez. Eminim ki Ağrıyı seven ve Ağrı için kaygılanan herkes bu gerçeği göz önünde bulundurmadan tercihini yapmayacaktır.

Önemli olan bir diğer konuda dışarıdan ilimize gelen herkes gibi, Dış İşleri bakanı Çavuşoğlunun Ağrı Valisi ve kayyum Süleyman Elban ve yaptıklarıyla ilgili övgü dolu sözleriydi. Bizler söyleyince yabancı hayranlığıyla suçlanıyoruz halbuki biraz zeki insanlar bunun yabancı hayranlığı değil memleket hayranlığı olduğunu hemen anlar. Memleketimiz inanç kimliğimiz hariç bizim bütün kimliklerimizden öndedir ve önceliklidir.

Dostça kalın…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.