DOLAR 32,5632 0.21%
EURO 34,9518 -0.09%
ALTIN 2.444,360,35
BITCOIN 20888980,00%
Ağrı
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bir Seçim, İki Süreç

Bir Seçim, İki Süreç

ABONE OL
01:42 | 30 Mart 2019 01:42
Bir Seçim, İki Süreç
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Üç ayı aşkın bir süredir devam eden seçim çalışmaları bu gün itibari ile son buluyor. Bu üç aylık süreç den geriye ne kaldı derseniz sizlere iki cevap vere bilirim. Birincisi Ağrıya dairdi. İş, aş, sosyal donatı, şehircilik, yaşam, sağlık, eğitim, spor kısacası insan hayatına dair dinleyende heyecan uyandıran her yönüyle gerçekçi ve yıllardır Ağrının ihtiyacı olduğu halde mahrum kaldığı hemen hemen tüm projelerin anlatıldığı ve bunun mücadelesinin verildiği bir seçim süreci.

İkincisi ise, söylem geliştirmek için sadece rakibinin ağzının içine bakan, oradan duyduklarını işine geldiği gibi yorumlayıp ters algı yaratmaya çalışanlar.  Ağrı’yı yönetmeye talip olma cesaretini gösterip ama kendini ve eleştirilerini gizli hesaplardan anlatacak kadar korkak olanlar. Küfür ve hakareti marifet sayanlar, hırsına ve egosuna kurban olanlar ile birlikte Ağrı halkını ^^Ya Me Ye^^ ve kayyum söylemleri dışında bir şey söyleme gereği duymayacak kadar ciddiye almayanların yürüttüğü bir seçim süreci. Yapacağımız tercih bu iki süreçten biri. Karar bizlerin.

Bu seçimde sandığa giderken ekonomik durumu gerekçe göstererek tercihte bulunacak arkadaşlardan bir ricam var. Lütfen sonuçlar üzerinden yaptığınız değerlendirmeyi nedenler üzerinden de yapın. Yani üretim yok derken yatırımcının bu ülkeye gelmemesi için ülkede bir iç savaş havası yaratmaya çalışanları da düşünün yani ortada bir şey yokken her tarafı yakıp yıkan gezicileri, çözüm sürecine rağmen hendek ve barikat siyaseti yapanları, 15 Temmuz hain darbe girişimini, Dünyanın bir numaralı bankası olma yolunda ilerlerken 17- 25 Aralıkta Halk Banka çekilen operasyonu. Bunu niye mi söylüyorum, nedeni aşağıda,

Bizlere özgürlük, yolsuzluk ve adalet için yapıldığı söylenen eylemlerin hepsinin asıl amacının zaten ürkek olan yerli ve yabancı sermayeyi kaçırıp ülkeyi ekonomik olarak zor duruma sokmak, seçimlerle gönderemedikleri hükumeti bu yolla devirmekti. Adamlar alışmışlar bir kere ya darbeyle yada ekonomik krizle bizlere hükumet tayin etmeye. Kimseye akıl vermek haddim değil ama lütfen sandığa gitmeden bir düşünün. Sıkıntının çoğu geride kalmışken vaz geçmeyelim.

Son olarak Ağrıyı önemsediklerini bizlere lafla değil projelerle gösterenlere hep beraber destek verelim.

Bana sorarsanız tercihim birinci seçim sürecini yürütenler ve yine bana sorarsanız sonuçlar değil nedenler.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ülkemize ve ilimize hayırlı olması dileğiyle,

Dostça kalın…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.