DOLAR 32,5767 0.27%
EURO 35,0031 0.07%
ALTIN 2.460,200,99
BITCOIN 20976711,54%
Ağrı
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan: Ağrı dört dörtlük bir turizm merkezi olacak

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan: Ağrı dört dörtlük bir turizm merkezi olacak

ABONE OL
14:12 | 12 Ocak 2021 14:12
Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan: Ağrı dört dörtlük bir turizm merkezi olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AĞRI- Vali Dr. Osman Varol’un başkanlığında, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Ağrı Tanıtım Toplantısı düzenlendi.

Valilik ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) işbirliği ile iller ve destinasyonların tanıtım çalışması kapsamında; somut ve somut olmayan doğal, kültürel, biyolojik ve insan ürünü miraslarımızın geliştirilmesi ve tanıtılması, kısa, orta ve uzun vadeli iletişim/pazarlama çalışmalarıyla turizm kapasitesi ve turizm yatırımlarının ilimiz ve ülke ekonomisindeki payı ve hizmet kalitesinin arttırılması amacıyla düzenlenen toplantı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Yapılan toplantıda, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Ağrı’nın Turizm potansiyeli ve Büyük Ağrı Dağı Projesini ve bu konuda yapılan çalışmalar, alınan kararlarla ilgili bir konuşma gerçekleştirdi.

Başkan Savcı Sayan’ın seçim sürecinden bugüne kadar her platforma defalarca aktardığı büyük  hayali  ve projesi olan ”Büyük Ağrı Dağı Projesi” ile ilgili  yapılan çalışmaları anlatırken hala ilk günkü heyecanını koruduğunu gördük, Sayan konuşmasında önemli başlıkların altını çizdi.

Sayan: Ağrı kadim bir şehir diyerek sözlerine başladı ve; benim Ağrı’nın ne kadar kadim bir şehir olduğunu söylemem değil, Nuh’un Tufanı bunu  bütün Dünya’ya anlatmaktadır, yeter ki biz bunu bütün kamu kurum ve kuruluşları, sosyal, siyasi anlamda hepimiz birlik olalım ve bunu sahiplenelim.. Sayın Valim geldiği günden beri, Ağrıyla ilgili bu potansiyeli değerlendirmek için sürekli bizimle istişarelerde bulunmakta, çalışmalar yapmakta bu da bizi çok memnun etmektedir. Biz eğer bu çalışmayı birliktelik içerisinde yürütürsek ben Ağrı’nın turizm açısından Türkiye’nin sayılı illeri hatta daha üst sıralarda, iddialı konuşuyorum birinci sırada yer alacağından hiç bir kuşkum yoktur ifadelerine yer verirken, konuşmasına şöyle devam etti;

Elimizde önemli değerlerimiz vardır, Ağrı Dağı; Dünya’nın tanıdığı Nuh’un Tufanıyla inanç turizmine dönüşebilecek, Kayak turizminin yapılabildiği, hobi bahçeleri insanların gelip oralarda nefes alabildiği, doğasıyla yapısıyla her şeyiyle dört dörtlük bir turizm merkezi.

Elimizdeki tarihi yerler, Meteor Çukuru, İshak Paşa Sarayı, Buz Mağaraları, Urartu Kalesi, diğer ilçelerimizde olan irili ufaklı kiliseler bütün bunları yan yana koyduğumuzda Ağrı’nın tarihsel anlamda ne kadar eski bir şehir olduğunu, ne kadar turizme uygun olduğunu, tarihi anlamda ne kadar zengin olduğunu artık bizim el birliği ile Dünya’ya, Türkiye’ye anlatmamız lazım. Ama gelin görün ki biz bugüne kadar bunda başarısızız bunu kabul etmemiz lazım eğer biz üzerimize düşeni yapmış olsaydık; halkı ile, siyasetçisi, idarecisiyle, basınıyla, STK’lar la bugün Erzurum’daki Palandöken tesisleri belki Ağrı’da olacaktı, Erzurum’daki diğer Turizm faaliyetlinin çoğu burada olacaktı, ben Erzurum’u kıskanmıyorum orada da olsun ora da bizim ilimiz, bizim kardeşimiz ama elinizde büyük bir potansiyel var, siz Dünya’nın bütün tekstil atölyelerini Ağrı’ya getirin, tesis sahibi bir gün daha ucuz bir yerde üretimi yapabileceğine inanıyorsa buradaki tesislerini alır götürür başka bir yerde kurar. Tekstil atölyesi buraya kuruldu çok güzel, Nike bir gün 0.05 kuruş daha ucuza bir fason üretim bulabilirse buradan alır oraya götürür çünkü onların işi maliyet ama hiç kimse Ağrı Dağı’nı sırtına alıp başka yere götüremez, hiç kimse İshak Paşa Sarayını sırtına alıp başka yere götüremez, Diyadin Kaplıcalarını büyük petrol borularıyla başka yere taşıyamaz bu kadar zengin bir coğrafya ya sahibiz, bu kadar tarihi bir kente sahibiz bunu mutlaka değerlendirmeliyiz.

Başkan Sayan, Büyük Ağrı Dağı Projesinde gelinen noktayı şu sözleri ile anlattı;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Türkiye Belediyeler Birliği buraya geldiler, Büyük Ağrı Dağı projesi üzerinde çalıştık, ”Büyük Ağrı Dağı Projemiz” proje yarışmasına çıkıyor, nasıl bir proje uygulayalım, Ağrı’yı nasıl canlandıralım, ben projemi hayallerimi anlattım, daha önce de defalarca bunu hep paylaştım. Şimdi proje yarışmasına çıkıyoruz, mimari ve tarihi anlamda tecrübeli bilir kişilerden oluşacak bir jüri heyeti oluşturuluyor ve yarışan projeler bu heyete sunulacak.

Türkiye Belediyeler Birliği, bu projeyi Türkiye ve Dünya geneline sunuyor ve bizde gelecek projeleri bekliyoruz, yakında ihalesi yapılıyor ve ilana çıkacak Ağrı Dağı’na bu hayaller çerçevesinde nasıl bir projen uygulayabiliriz? Nasıl bir projeyle bu alanı canlandırabiliriz diye ihaleye çıkıyor. Tahminen Mart ya da Nisan ayında ihale süresi bitmiş olacak. Toplanan projeleri jüri heyeti değerlendirecek, birinci olan proje ödüllendirilecek ve sonrasında o projeyi uygulatmak için devletin yetkili birimleri, valimiz, ilimizin protokolü , STK’ları, basını ile birlikte mücadele edeceğiz.

Başkan Sayan Basına Sitem Etti

Sayan, basının batıda bir okulun duvarına yazılan bir yazısını görürsünüz ama burada ”Büyük Ağrı Dağı Projesi”ne ait bir yazı göremezsiniz, çünkü biz kendi ilimizi siyasi ayak oyunlarına alet ediyoruz, bu bize uygun değil arkadaşlar. Yönetici olarak bugün bizler varız yarın bizler gideriz başkaları gelir ama Ağrı hep yerinde kalacak, gelin ortak bir fikir, ortak bir akıl oluşturalım, ilimizin tüm STK’ları, basını, Kültür Turizm İl Müdürü, yani bu konuyla ilgili ilgisiz kim varsa, kafasında ne varsa, Ağrı’dan başka siyasi oyunlar olmayan, onu engelleyeyim, bunu engelleyeyim, o gitmesin bu gitmesin, inanın ölümlü Dünya bir gün hepiniz gidecek hiç merak etmeyin. Demirel’in fötr şapkası için millet kendisini otobüsün altına atıyorlardı bir gün Güniz Sokakta canlı yayında konuşuyordu ama kimse dönüp bakmıyordu, en son fötr şapkasını tabutunun üzerinde gördüm. Demek ki hiç bir makam, siyasi mevkiinin devamı kalıcılığı yok. Faniyiz bir gün hepimiz göçüp gideceğiz. Gelin bu Ağrı’yı canlandıralım, bakın arkadaşlar Ağrı’da güzel şeyler oluyor ama siz bunları hiç görmüyorsunuz, siz derken burada olan arkadaşları tenzih ediyorum bunları sizlere anlatmalı.. -Haberin devamını alttaki videodan izleyebilirsiniz

Özel Haber: Gönül Özkılıç

 

https://www.facebook.com/watch/live/?v=402530387723235&ref=search

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.