DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046495-2,22%
Ağrı
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başkale’yi sel yerle bir etti

Başkale’yi sel yerle bir etti

ABONE OL
13:13 | 02 Ağustos 2021 13:13
Başkale’yi sel yerle bir etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

VAN- Türkiye’nin farklı bölgelerinde büyük yıkımlar yaşatan şiddetli yağışlar bu kez de Başkale’yi vurdu..

Türkiye son birkaç haftadır felaketleri üst üste yaşarken geçtiğimiz yıl depremin yıktığı Başkale son bir hafta da sel ile yıkıldı. Depremin yaralarını bile hala saramayan ilçede aşırı yağış sonrası birkaç köyde büyük yıkımlar oldu. 6 evin yıkıldı 30’un üstünde evin hasar gördüğü sel felaketi sonrası maddi hasar büyük oldu. İlgili kurumlar bölgede çalışmalarını başlatırken büyük kayıplar yaşayan halk için afet bölgesi talepleri dillendirilmeye başladı. Hem malından hem de hayvanlarından olan köylülerin büyük mağduriyet yaşadığı sel sonrası ülke genelinde de felaketi yaşayan Başkale’ye geçmiş olsun mesajları yağdı.

Son birkaç haftadır Türkiye’nin farklı bölgelerinde büyük yıkımlar yaşatan şiddetli yağışlar bu kez de Başkale’yi vurdu… Sağanağın günlerdir devam ettiği Başkale ilçesine bağlı köylerde oluşan sel nedeniyle, 6 evin yıkıldığı 30 evde de hasarın oluştuğu belirlendi. Sel felaketinin yaşandığı köylerde büyük kayıplar yaşanırken, birçok ev, araç kullanılmaz hale geldi, yüzlerce hayvan telef oldu. Selin yol açtığı hasarı yerinde inceleyen Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bilmez, “Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile AFAD ekipleri inceleme yaptı. Bazı evlerin kullanılmayacak halde bazılarının da hasarlı olduğunu tespit etti.

BİR HAFTA ÖNCE BAŞLAYAN YOĞUN YAĞIŞUN BİLANÇOSU AĞIR OLDU!

Başkale ilçesinde son bir haftadır devam eden önceki gün ise aniden bastıran sağanak nedeniyle meydana gelen sel onlarca yapıyı yıkarken, sulara kapılan bir kadın ise son anda kurtarıldı. Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi’nde öğle saatlerinden sonra bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Sağanağın sele dönüşmesi sonucu sulara kapılan onlarca koyun görüntülenirken, birçok yapının ise yıkıldığı bildirildi. Sel sularına kapılan ve vatandaşlar tarafından son anda kurtarılan bir kadının yarı baygın hali ise cep telefonuyla görüntülendi. Nefes almakta zorlanan ve çamurla kaplanan kadın bir süre sonra kendisine geldi. Sel sularına kapılan bir minibüsün sürüklenmesi de görüntülenirken, mahalle halkı ise yaşananlar karşısında büyük korku yaşadı. Sağanağın sele dönüşmesi sonucu sulara kapılan boş bir minibüs ağaçlara takılarak dururken, 6 ev ise yıkıldı

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.