DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2049595-1,83%
Ağrı
23°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Yerlikaya: “Uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacağız”

Bakan Yerlikaya: “Uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacağız”

ABONE OL
17:04 | 02 Eylül 2023 17:04
Bakan Yerlikaya: “Uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacağız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı’da ziyaretlerde bulunmak üzere gelen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, zehir tacirlerinin vatandaşları zehirlemesine müsaade etmeyeceklerini söyleyerek, suçu önlemeye yönelik çalışmaların devam edeceğinin katını çizdi.

Halk Buluşmaları kapsamında AK Parti Ağrı İl Başkanlığında AK Parti Ağrı İl Milletvekilleri, Ağrı Belediyesi Başkanı ve Ağrı AK Parti İl Başkanının da hazır bulunduğu konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kentte yürütülen yatırım çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Gündeminde göçmen kaçakçılığı ve terör ile mücadele olan Bakan Yerlikaya, yürüttükleri mücadelenin devam ettiğini hatırlattı.

AK Parti Ağrı İl Başkanlığında partililerin katılımı ile gerçekleştirilen ‘Şehir Buluşmaları’ programında konuşan Bakan Yerlikaya, “Ağrı’nın en önemli değerlerinden olan, büyük İslâm Âlimi, mütefekkîr ve şair Ahmed-î Hanî diyor ya; “Herkes bilsin ki; güçlü iken adalet, zayıf iken cesaret göstermek, asalettir” diye. Benim Ağrılı kardeşlerim de öyle asildir, her daim haktan ve adaletten yanadırlar işte! Değerli hemşerilerim, 81 il ve 922 ilçemizde, ülkemizi karış karış geziyor, sizlerle ‘Şehir Buluşmalarımızı’ gerçekleştiriyor ve vatandaşlarımızın her biriyle gönülden gönüle kurduğumuz bu bağları güçlendiriyoruz.” dedi.

Kentte yapılan yatırımlar hakkında konuşan Bakan Yerlikaya, “Bakın Ağrı ilimize sadece 2022 yılında tarımsal destek ödemesi 315 milyon lira. Sağlanan destek ve yapılan çalışmalarla ilimizin tarımsal üretim değeri son 20 yılda 10 kattan fazla arttı. Büyükbaş hayvan varlığında Türkiye’de 14’üncü, bölgede 3’üncü sırada, küçükbaş hayvan varlığında Türkiye’de 11’inci, bölgede 3’üncü sırada olan Ağrı şehrimiz mera varlığı ile de bölgede 2’inci ve ülke genelinde 4’üncü sırada.

Son 21 yılda, hekim sayımız 172’den 378’e, hastane yatak sayımız 280’den 922’ye okul öncesi, ilk ve orta öğretimdeki okul sayımız 684’ten 1029’a, derslik sayımız 2 bin 636’dan 7 bin 31’e, öğretmen sayımız 3 bin 395’den 7 bin 886’ya, yurt kapasitemiz 1400’den 6 bin 309’a yükseldi. Bu dönemde 1’si stadyum 43 spor tesisimiz halkımızın hizmetine sunuldu. Sanayi Sicil Belgeli kuruluş sayımız 14’ten, 228’e yükseldi. İstihdam sayısı 9 bin 758’ti yaklaşık 4 kat artarak 36 bin 729’a ulaştı.” ifadelerini kulandı.

Terörle mücadeleden göçmen kaçakçılığına kadar her alanda çalışmalarını sürdüreceklerini kaydeden Yerlikaya, “Biz, İçişleri Bakanlığı olarak, şehirlerimizi dünyanın en güvenli şehirleri, ülkemizi dünyanın en güvenli ülkesi yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye Yüzyılında kara ve deniz sınırlarımızdan, kent ve kırsal alan güvenliğine kadar hiçbir iç güvenlik başlığının bu toprakların sorunu olmasına izin vermemekte kararlıyız! Biz, İçişleri Bakanlığı ailesi olarak 600 bin personelimizle görev alanımızda, Yeşil Vatan’da, Mavi Vatan’da, Siber Vatan’da asayişten uyuşturucuya, terörle mücadeleden göçmen kaçakçılığına kadar her alanda, halkımızın huzur ve güveni için canla başla çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.

Ağrı’nın huzur ve güvenliği için şehrimizdeki 112 Acil Çağrı Merkezi inşaatının fiziki çalışmasını tamamladık. Suçu önleme ve aydınlatmada büyük katkı sağlayan kamera ve plaka tanıma sistemlerinden oluşan Kent Güvenlik Yönetim Sistemini şehrimizde 179 noktada faaliyete geçirdik.” şeklinde konuştu.

Konuşmasını sürdüren Bakan Yerlikaya, “Terörle mücadelemiz, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecek! Değerli arkadaşlarım, çok net bir şekilde ifade etmeliyim ki, uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacağız! Sokak sokak peşlerindeyiz. Vatandaşlarımızı zehirlemeye çalışanlara hayatı dar edeceğiz!

Bir büyük mücadelemiz de düzensiz göçmenler ve göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle elbette! Yaptığımız operasyonlarla, teknik takiplerimizle bu göçmen kaçakçılığı organizatörlerinin de tek tek nefeslerini keseceğiz! Değerli arkadaşlarım huzur ve güven için yaptığımız bu mücadelemizin güzel neticelerini Ağrı’mızda da hep birlikte görüyoruz.

Kardeşliğimiz de birlik ve beraberliğimiz de her gün daha da güçleniyor. Vatan aşkımız bu tabloyla taçlanıyor. Hep birlikte el ele, gönül gönüle çalışacak hem Ağrı’mızı hem ülkemizi Türkiye Yüzyılı hedeflerine taşıyacağız.” dedi.

Bakan Yerlikaya burada yaptığı konuşmasının ardından Ağrı Belediyesi’ne geçerek STK temsilcileri ile görüşecek. Daha sonra Kağızman Caddesi esnaf ziyareti gerçekleştirecek Bakan Yerlikaya, Kültür ve Kongre Merkezi’nde halk ile bir araya gelecek.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.