DOLAR 32,5390 0.12%
EURO 34,9333 -0.13%
ALTIN 2.455,100,80
BITCOIN 20895800,75%
Ağrı
23°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Koca:”Bayram günlerinde tedbirlere uyarsak sonrasında daha özgür olabiliriz”

Bakan Koca:”Bayram günlerinde tedbirlere uyarsak sonrasında daha özgür olabiliriz”

ABONE OL
19:44 | 20 Mayıs 2020 19:44
Bakan Koca:”Bayram günlerinde tedbirlere uyarsak sonrasında daha özgür olabiliriz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün yaptığı açıklamalarda, en çok merak edilen soruları cevaplarken, bayram sonrası için ”kısıtlamalar devam edecek mi?”Sorusuna;

Koca, sokağa maskesiz çıkılmaması gerektiğinin altını çizerek, 1,5 metre sosyal mesafe kuralına mutlaka uyulmasının önemine işaret etti. “Bir tedbir alınmış, diğerine uyulmamışsa risk önlenmemiştir.” diyen Koca, sözlerine şöyle devam etti:

“Bize beklediğimiz yaşama hürriyetini tedbirler ve tedbirlerin gücüyle devam eden mücadelemiz mutlaka getirecek. Size bayram günleri için veremediğim haberleri, daha ilerisi için verebilirim.

Bayram günlerinde tedbirlere uyarsak sonrasında daha özgür olabiliriz.

Fakat bayramı çok dikkatli geçirmeliyiz. Bayram günleri virüsün yeniden yayılma günleri olmamalı. Bu bayramı, eski bayramlar gibi kutlarsak hastalığın tırmanışa geçtiği günlere dönebiliriz. Bütün toplumdan istenildiği gibi evimizde kalalım. Bayram kutlamalarını ziyaretlere giderek yapmayalım. Anne babalarımıza, büyüklerimize hassasiyetimiz tehlikeli bir yakınlık olmasın. Onlar için en güzel sözleri düşünüp, arayalım. Kalbin kurduğu cümle, bir annenin elini öpmekten daha büyük yakınlık kurar.”

Bayramdan sonraki günlerin daha özgür olacağını dile getiren Koca, “Evlerimiz riske karşı bize bir güvence ortamı olmaya devam edecek ama tedbirlere uyarak yaşayacağımız daha geniş bir sosyal hayatımız olacak. Özgürlüğümüzü, hareket serbestimizi tedbirler garanti altına alacak.” diye konuştu.

Bakan Koca, koronavirüsle mücadelenin ikinci dönemindeki bu hayat tarzına “kontrollü sosyal hayat” denildiğini belirterek, kontrollü sosyal hayatın herkesin katkısı ve çabasıyla ısrarlı dikkatiyle kurulabileceğini ve serbestlik sağlayabileceğini söyledi.

Bireylere düşenin maske takılması ve 1,5 metre sosyal mesafe kuralına uyulması olduğunu vurgulayan Koca, “Sizlerin bu tedbirlere uymanızı kolaylaştırmaksa tüm kurumların görevidir.” dedi.

Koca, Sağlık Bakanlığı olarak, konuyla ilgili bütün Bakanlıklarla yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Hareket serbestliğinin arttığı dönemde virüsün tehdidine, yüksek yayılım riskinin geri dönmesine izin vermemek için gerekli altyapıyı oluşturacağız. Evden dışarı çıktığınızda riske karşı kontrolün elimizde olması için bize destek verin. Alışveriş ve seyahatte, kendinizi bir güvenlik çemberine alın. Bunu nasıl yapacaksınız? Asansörden pazar yerine, metrodan iş yerine, kuaförden banka veznesine, her yerde kontrollü sosyal hayat kurallarına uyarak yapacaksınız. Sağlık güvenliğinizi riske edecek her ihtimale karşı dikkatli olacaksınız.
Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mücadelede aktif rol alarak başarımızın büyük ortağı olacağınıza inanıyorum. Mücadelenin birinci döneminde başardık. Bu döneminde de başaracağımızdan kuşku duymuyorum.”dedi…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.