DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20747881,43%
Ağrı
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Av. Serhan Kurtuluş Erhan’ın Kaleminden… Bataklıktan Bir Gül Biter Mi? Özlenen Patnos’un Hasreti Diner Mi?

Av. Serhan Kurtuluş Erhan’ın Kaleminden… Bataklıktan Bir Gül Biter Mi? Özlenen Patnos’un Hasreti Diner Mi?

ABONE OL
22:12 | 28 Kasım 2023 22:12
Av. Serhan Kurtuluş Erhan’ın Kaleminden… Bataklıktan Bir Gül Biter Mi? Özlenen Patnos’un Hasreti Diner Mi?
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğup büyüdüğümüz; analarımızın, babalarımızın mezarlarının bulunduğu; mahallelerinde, sokaklarında anılarımızın var olduğu şehrimiz can çekişiyor. Gözlerimizin önünde bir şehir ölüyor. Böyle giderse Patnos 5-10 yıl sonra yaşamak zorunda kalanların yaşadığı, kendi yağında kavrulan, küçücük bir şehre dönüşecek.

Geçmişten bugüne Patnos’tan birçok insan göç edip gitti. Değerlerimizi şehrimizde yaşatacak bir hizmet anlayışı ortaya koyamadık. Yaşar Kemal’in “o iyi insanlar o güzel atlara binip gittiler.” sözünü şehrimizde en somut haliyle yaşamaktayız. Bunda birçok neden etkili oldu. Belki de en önemli neden kısır bir döngüden ibaret olan aşirete dayalı toplumsal yapımızdır. Bu hastalıklı toplumsal yapımızı sorgulayıp gerçeklerle yüzleşme vaktimiz geldi, geçiyor.

Bölgedeki birçok şehre nazaran yüzlerce değerli ismi bağrında yetiştiren şehrimizin ayağa kalkması için artık vicdanı olan sessiz çoğunluğun bir araya gelmesi gerekiyor. Bu iradenin Patnos insanın mayasında kuvvetli bir şekilde mevcut olduğuna inancım tamdır.

Her şeyimizle tükenmiş durumdayız. Şehrimizde yaşamak bile bir eziyete dönüşmüş haldedir. Ciğeri Patnos için yanıp tutuşan, tek amacı belediye hizmetlerini ranttan uzak, kişi ayrımı yapmadan icra edecek vicdanlı Patnoslu insanların bir araya geldiği bir belediye yönetiminin hayata geçmesidir. Böylesi bir yönetim anlayışı hayallerimizdeki Patnos’ a kavuşmamızın kapısını aralayacaktır.

Yapmış olduğumuz görüşme ve ziyaretler neticesinde sadece ve sadece Patnos’a bir katkı sağlamanın dışında başka bir düşüncesi olmayan insanlarla yola çıkma kararı almış bulunmaktayız. Bu ekip ruhu yerel yönetimde artık bu kötü gidişatın önünde set olmak için irade ortaya koyacak ve yarınların umudunu filizlendirecektir.

Etkileyici türkü sözleri ve sesinin büyüsü ile Ahmet Kaya’nın “kendine iyi bak” türküsünü her dinlediğimde Patnos için hem hüzünlenir hem de umutlanırım. Evet bu türkü sözlerinden de esinlenerek şunu ifade etmek isteriz; bataklıktan bir gül biter mi, özlenen Patnos’ un hasreti diner mi? Bataklığa dönüşen şehrimizden bir gül bitirecek iradeyi ortaya koyup özlenen Patnos hasretini dindirecek umuda hep birlikte sahip çıkacağız.

Kürtçe dilinin atasözlerinden bir olan “Heta xera nebe, ava nabe” atasözü ne kadar da yaşadığımız sürece uyuyor. Her şeyi ile tükenen bir şehrin ayağa kalkması için belki de yaşananların yaşanması gerekiyordu. Hep kandırıldık. Yerel yönetimi artık genel merkezlerin belirlediği isimlerin etrafında kümelenmeden şehrimizin kurtuluşu için birliktelik sağlamamız gerekiyor. Hacı Bektaş-ı Veli’ nin “Topluluk, haklı beraberlikle ayakta durur” vecizesinde belirttiği üzere haklı bir gerekçe ile bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu bir araya geliş şehrimizin hak ettiği hizmetlere kavuşması içindir. Bizler sırf Patnos için bir araya gelen Patnos insanları olarak Patnos halkının vicdanına güveniyor ve desteğinizi bekliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyoruz. Bu yolda ALLAH’ tan muvaffakiyet diliyoruz. ALLAH’ a emanet olunuz.

Patnos İçin Ben de Varım Birlikteliği
Adına; Av. Serhan Kurtuluş ERHAN

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.