DOLAR 32,5196 0.09%
EURO 34,8952 -0.24%
ALTIN 2.452,700,69
BITCOIN 20871460,47%
Ağrı
23°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ATSO Seçimine Mehmet Erat İtiraz Etti

ATSO Seçimine Mehmet Erat İtiraz Etti

ABONE OL
10:43 | 18 Ekim 2022 10:43
ATSO Seçimine Mehmet Erat İtiraz Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası meslek komiteleri seçim sonuçlarına Mehmet Erat itiraz etti.

Pazar günü gerçekleştirilen Kırmızı ve Yeşil liste olmak üzere iki gurup arasında yaşanan ATSO seçimleri gurupların eşit olmasına rağmen mevcut başkan Saim Alpaslan’ın aldığı guruplardaki delege fazlalığı nedeni ile Kırmızı Listenin zaferi ile sonuçlandı.

Bugün Yeşil Listenin Başkan Adayı Mehmet Erat seçimlerde bir takım usulsüzlükler olduğunu ifade ederek seçim kuruluna itiraz dilekçesi verdi. Erat’ın itirazının yerinde bulunması durumunda seçimlerin tekralanması gerekecek.

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı adaylarından Mehmet Erat, Pazar günü yapılan seçimde vergi dairesinde kayıtları kapalı olan bazı firmalara, usulsüz bir şekilde oy kullandırıldığı gerekçesi ile seçimin iptali için ilçe seçim kuruluna dilekçe verdiklerini açıkladı.

Pazar günü yapılan seçimlerde seçime giren yeşil grup komite adayları ile birlikte kentteki bir restoranda gazetecilere, ilçe seçim kuruluna verdikleri iptal dilekçesi ve gerekçelerine ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Adayı Mehmet Erat, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 5174 sayılı kanununa göre, vergi dairesinde kayıtları kapalı olan firmaların seçme ve seçilme haklarının bulunmadığını ifade etti.

Kanunda belirtilen usullere uymayan 5 tane firmanın, Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde oy kullandığının tespit edildiğini kaydeden Erat, “Bir seçim süreci yaşadık. Bu seçim sürecinde biz gereken hassasiyeti gösterdik. Seçimlerden 10-15 gün önce bizler ilçe seçim kuruluna bir dilekçe sunduk. Dilekçemizde dedik ki; ” Vergi dairesinde kayıtları kapalı olan üyeler var. Bu kayıtları kapalı olan üyelerin derhal oda tarafından silinmesi gerektiğini ilçe seçim kurulu hakimine sunduk.” Bizim verdiğimiz dilekçe ret edildi. Ancak yapılan seçimde vergi dairesinde kayıtları kapalı olan, resen terk edilen veya 2016, 2017, 2018’de vergi dairesinde kaydını kapatan mükellefin oyunu kullandırdılar.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 5174 sayılı tüzüğüne göre kayıtları kapalı olan, kayıtları kapanmış olan bir üyenin ticaret odasında seçme ve seçilme hakkına sahip olmadığı belirtilmiş, bunu defaten de söyledik. Bu gün de biz ilçe seçim kuruluna 5 tane firmanın kayıtlarının kapalı olduğunu tespit ettiğimizi bildirdik. Tabi bu firmaların isimlerini şu an için açıklamıyoruz.

Şu an hukuki süreç başlamıştır. Ancak bu süreçte önceden yapmış olduğumuz müracaatın reddine cevaben biz bugün tespit ettiğimiz firmaları bildirdik. Bugün bu firmaların kayıtlarının ticaret odasında aktif olup olmaması çok önemli değil. Önemli olan faktör şu; bu 5 firmanın vergi dairesinde kayıtlarının açık olması gerekmektedir. Bu şekilde 30-40 dan fazla firmanın olduğunu söyleyebiliriz. Bunların bu şekilde gelip Ağrı Ticaret Odası seçimlerinde oy kullandığı bilinmektedir. Bizim tespit ettiğimiz 5 kişidir. Biz yüksek mahkemeye, adalete güveniyoruz. Bu seçimin adaletli yapılmadığını, hukuksuzca bir seçim olduğunu vermiş olduğumuz dilekçede belirttik.

Dolayısıyla biz adalete, yargıya inanıyoruz. Bu seçimlerin iptalinin gerektiğine inandığımız için bu gün arkadaşlarımızla birlikte hep beraber gidip, dilekçelerimizi verdik. Bu seçimin kesinlikle iptal olması gerektiğini söylüyorum. Bakın ben 5 grup çıkardım. Diğer arkadaşımız da 5 grup çıkardı. Ben 1 grubumu 2 oy ile kaybettim. Şu anda 5-6 tane firmanın vergi dairesinde kaydı kapalı olan 3. Grupta oy kullandığını tespit ettik. Ben adalete güveniyorum. O seçimler iptal edilecek.” dedi.

Kentteki siyasetçilerin, ATSO seçimlerine müdahalede bulunmamaları gerektiğini dile getiren Erat, “Bu seçimlerin bu memlekete nifak sokmaması, siyaseten de bu işe karışılmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu ticaret odası seçimidir. Siyasilerin etkisinde olan bir seçim olmaması gerekiyor. Biz bu memlekete ticaret odası başkanı seçimi yapıyoruz. Bir partinin mensubu değiliz.

Bütün partiler hepsinin parti binaları var. Gelip ticaret odası binasının içinde birilerine müdahale ediyorlar. Dolayısıyla biz bu tespit ettiğimiz firmaları ilçe seçim kuruluna sunduk. İnşallah bu sonucu iyi bir şekilde neticelendireceğiz. Eğer ki burada yine ret verilirse il seçim kuruluna gideceğiz. Burada da olmazsa YSK’ya kadar bu işi götüreceğiz. Çünkü bir haksızlık var. Bir hukuksuzluk var. Bizim 5174 sayılı kanunumuzda şu ifade ediliyor; ” Vergi dairesinde kaydı kapalı olan seçme ve seçilme hakkına sahip değildir.” İfadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.