DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2042607-2,23%
Ağrı
23°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AK Parti’nin olağanüstü kongre tarihi belli oldu!

AK Parti’nin olağanüstü kongre tarihi belli oldu!

ABONE OL
16:08 | 09 Ağustos 2023 16:08
AK Parti’nin olağanüstü kongre tarihi belli oldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti’nin olağanüstü kongresinin 7 Ekim’de yapılacağını açıklayarak, yerel seçim adaylarının Kasım ayında açıklanacağını duyurdu.

Bir televizyon kanalında yerel seçim sürecine yönelik açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “İnşallah bir terslik olmazsa 7 Ekim’de kongremizi Ankara Kapalı Spor Salonu’nda yapacağız. Rakiplerimiz değişim tartışmaları yaşarken, biz yerel seçimlere yönelik adımlarımızı atıyoruz. Kasım ayının başları gibi hızla sahaya çıkma dönemi başlar adaylar için. Önce aday belirleme süreci sonra kampanya süreci yapılacak. Asıl mevzu aday belirleme süreci.

AK Parti yeni bir siyasi parti değil, 5 yıl daha iktidarda olacak bir siyaset. Bir kültürümüz var, tecrübemiz var. Yerel yönetimler başkanlığımız lokomotif görevi görür. Mevcut görevde olan belediyelerin performansı takip ediliyor. Hangi adaylarla kazanabiliriz onun çalışması yapılıyor. Bir önceki takvime bakacak olursak, adayların tamamı Kasım ayında belli olacak diyemeyiz. Ekimde kongremiz var. Şu anda tarih vermek mümkün değil ama bir önceki döneme baktığınız zaman Kasımda sürecin başladığını görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

AK Parti kongrelerinin 7 Ekimde gerçekleşeceğini belirten Dağ kongrelerde değişim olacağını vurgulayarak, “Biz milletimizin her zaman destek verdiği, birinci parti yaptığı bir partiyiz. Sadece nicelik değil niteliği olan da bir partiyiz. AK Parti bakanlarını milletvekili adayı yapmış, bakanlar kurulu yeni arkadaşlardan oluşmuş bir siyasi parti. Kongrede de değişimler olacak. Sessiz sedasız olacak. Karşı tarafın adaylarının fersah fersah ötesinde adaylar yetiştirebilecek bir partiyiz. Her ilde bu işi yapabilecek 5’in üzerinde arkadaşımız var. Veriler var, sahadan dönüşler var. İnşallah bir terslik olmazsa 7 Ekim’de kongremizi Ankara Kapalı Spor Salonu’nda yapacağız.” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.