DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2042607-2,23%
Ağrı
23°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AK Parti Genel Başkanvekili Ala, seçimle ilgili açıklamada bulundu!

AK Parti Genel Başkanvekili Ala, seçimle ilgili açıklamada bulundu!

ABONE OL
14:51 | 08 Kasım 2023 14:51
AK Parti Genel Başkanvekili Ala, seçimle ilgili açıklamada bulundu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerin yaklaşmasıyla, Cumhur İttifakı’nın işbirliği kapsamındaki çalışmalar hakkında çeşitli açıklamada bulundu.

Cumhur İttifakı’nın Türkiye’yi hedefine doğru taşıyacak bir ittifak anlayışı içerisinde standardı yüksek, kaliteli, milletin menfaatini önceleyen bir amaç birliğini esas aldığını vurgulayan Ala, ittifakın yerel seçimde işbirliğine yönelik çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Çalışmaları hem Cumhur İttifakı hem AK Parti ve MHP hem de memleket için en iyisini oluşturabilmek için yürüttüklerini söyledi.

 

“İttifak için diğer partilerle de görüşüyoruz”

 

Ala, “İşbirliğinde sadece AK Parti ve MHP mi olacak? Cumhur İttifakının diğer paydaşları yer alacak mı?” sorusuna ise, “Cumhur İttifakı’na dahil olan diğer partilerle de görüşmeler yürütülüyor. Ama bizim yürüttüğümüz şu anda MHP ile Cumhur İttifakı görüşmeleri. Diğer partilerin de bazılarıyla yürütülüyor, diğerleriyle de bir araya gelinecek. Yani Cumhur İttifakı’nın paydaşı olan diğer partilerle de değerlendirmeler yapılacak. Bazılarını takvimlendirdik. Şimdi MHP ile görüşmelere başladık. Diğerleriyle de diğer arkadaşlarımız görüşmelerini sürdürüyorlar. Bir kısmıyla da sürdürecekler. Yani hepsi şu anda bir arada değil. Görüşmeler olacak ve onun sonucunda kararlaştırılacak.” cevabını verdi.

 

“Milletimiz bu fırsatı verecek diye inanıyoruz”

 

Muhalefetin yönetimindeki illerle ilgili bir soruyu yanıtlayan Ala, “Şimdi yerel yönetimlerde de ben eminim ki milletimizin feraseti yine böyle ne yaptığını bilmeyen, birbirinden bile yani en üst düzeyde yaptıklarını gizleyen bir anlayışa yerel teslim etme yerine her şeyi milletle paylaşan, milletin iradesine sahip çıkan, yurt dışında da en iyi şekilde temsil eden, milletin gür sesini dile getiren, içeride de onlara hizmet eden bir anlayışı tercih edecektir.

Muhalefetin aslında ele aldığı belediyelerde 5 yıl sonunda hiçbirisinin sayabileceği 5 hizmeti yoktur. Biz hizmet siyaseti güdüyoruz, milletimizin ihtiyaçların karşılamak, onların derdine deva olmak için siyaset yapıyoruz. Hem yerel siyaset hem merkezi siyaseti. Muhalefet partileri bir pozisyon kavgası içerisindeler. Milletin emanet ettiği makam ve mevkileri onlara hizmet etme aracı olarak görme yerine, bir sonraki heveslerine veya arzuladıkları makam ve mevkilere atlama taşı olarak kullanma anlayışı içerisinde oldular. Milletimiz bunu görüyor.

Daha bulunduğu yerin hakkını vermeden, bulunduğu belediye başkanlığının gereğini yapmadan daha yukarıdaki makam ve mevkilere nasıl sıçrama yaparım, burayı atlama taşı olarak kullanırım diye çaba gösteriyorlar. Genel seçimlerde bu çok açık ortaya çıktı. Dolayısıyla milletimiz bunu değerlendirecektir. Aslında ortada bir hizmet değil, bir 5 yıllık hezimet söz konusu. Bu 5 yıllık kaybı da inşallah önümüzdeki dönemde Cumhur İttifakı olarak AK Parti olarak telafi etme fırsatını bulacağız, milletimiz bize bu fırsatı verecek diye inanıyoruz.” dedi.

 

‘Milletimizin onayını alacak adaylar belirleyeceğiz’

 

Ala, yarından itibaren aday başvurularının alınmaya başlayacağını belirterek, milletin ihtiyaç duyduğu hizmetleri üretebilecek kapasiteye sahip adaylar belirleyeceklerini söyledi. Ala, “Belediye başkanı seçeceğiz, belediye başkanlığını hafife alan insanlar değil. Birikimleriyle, bilgileriyle, siyasal tutumlarıyla milletimizin onayını alacak adaylar belirleyeceğiz.

Adayları milletimizle beraber belirleyeceğiz. Çeşitli araştırmalar, bizdeki bilgiler ve onlardan alacağımız değerlendirmeleri dahil ederek milletimizle, vatandaşlarımızla adaylarımızı belirleyeceğiz ve milletimizle buluşturacağız. Milletimizin değerlendirmelerini dikkate alarak, onları veri olarak değerlendirerek bu adayları belirleyeceğiz. Çok sayıda mekanizma kullanarak en az hatayla veya sıfır hatayla aday belirleme hedefimize doğru çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

‘Güven sarsıcı harekette bulunmayız’

 

Cumhur İttifakı içerisinde birbirine güven bulunduğunun altını çizen Ala, “Biz güven sarsıcı hiçbir harekette bulunmayız. Güveni tahkim edici bir biçimde o zemin üzerinde yürüyoruz. Yani biz şeffaf, açık bir biçimde süreçleri yürütüyoruz. Biz önce Türkiye’nin en iyi hizmeti alabileceği sonra da Cumhur İttifakı’nın burada en fazla belediyeyi kazanabileceği, Cumhur İttifakı içerisinde de partilerin, milletin teveccühü dikkate alınarak kendi açılarından en fazla belediyeye sahip olabilmelerini sağlayacak değerlendirmeler yapıyoruz. Onları dikkate alıyoruz.

Milletin iradesi veridir. Milletin iradesini, eğilimlerini, seçimlerdeki temayüllerini dikkate alarak bütün bunların değerlendirmesini yapıyoruz. Dürüst, hizmet sunabilecek kaliteli adaylar üzerinden ve partilerimizin de tabanlarının, teşkilatlarının, değerlendirmelerini ve çalışmalarını dikkate alan ama en başta da milletimizin hizmet ihtiyacını dikkate alan çalışmalar içerisindeyiz.” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.