DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046912-2,69%
Ağrı
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AK Parti adayları 15 Ocak’ta belli oluyor!

AK Parti adayları 15 Ocak’ta belli oluyor!

Yeni yıla girilmesiyle beraber AK Parti'nin belediye başkan adayları netleşmeye başladı. Belirlenen adayların ise 15 Ocak'ta açıklanmasının beklenildiği belirtildi.

ABONE OL
23:32 | 01 Ocak 2024 23:32
AK Parti adayları 15 Ocak’ta belli oluyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni yıla girilmesiyle beraber AK Parti’nin belediye başkan adayları netleşmeye başladı. Belirlenen adayların ise 15 Ocak’ta açıklanmasının beklenildiği belirtildi.

31 Mart yerel seçimlerine hazırlanan AK Parti, adaylarını belirlemek için kasım ayı sonundan bu yana hummalı bir çalışma yürütüyor. Yaklaşık 160 bin kişiyle yapılan temayül yoklamasının ardından, teşkilat istişareleri de tamamlandı. Önce 30 büyükşehir, sonra da 51 il teşkilatı genel merkeze giderek belediye başkan adayı olarak kimi görmek istediklerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletti.

Temayül yoklamaları ve istişarelerin ardından sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Aday Belirleme Komisyonu toplantılarına geldi. Erdoğan, kurmayları ile belediye başkan adaylarını netleştirmek için bir dizi toplantıyı bu hafta genel merkezde yapacak. O toplantılarda alfabetik sıraya göre, Adana’dan başlayarak isim isim Mart 2024’te yarışacak belediye başkan adayları üzerine çalışılacak. Netleştirilemeyen kentler için alternatif isimler hakkında yeniden anket çalışması yapılacak.

Edinilen bilgilere göre, AK Parti’nin gündeminde aday belirleme çalışmaları devam ederken 15 Ocak’ta yapılacak aday tanıtım ve beyanname programı için hazırlıklar da olacak. Bu hafta toplantı yapacak olan kampanya ekibi, seçim stratejisini ve beyannameyi ele alacak.

AK Parti yerel seçimlere “gerçek belediyecilik” mottosuyla girecek. Önce muhalefet yönetimindeki belediyelerin 5 yılda yapamadıkları anlatılacak, ardından AK Parti’nin vaatleri sıralanacak.

AK Parti’nin seçim kampanyasında İstanbul’un trafik sorununa çözüme özel yer ayrılacak. Öte yandan kentsel dönüşüm afete hazırlık başlıklarında da güçlü mesajlar verilecek. Bu arada Erdoğan’ın mitinglerine şubat ayı başında başlaması, yaklaşık 50 kenti ziyaret etmesi, depremlerin yıldönümü olan 6 Şubat’ta ise deprem bölgesinde olması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.