DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045672-2,51%
Ağrı
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ’nin ‘Akademik Bilim Dergileri’ 9. Yılını Kutluyor

AİÇÜ’nin ‘Akademik Bilim Dergileri’ 9. Yılını Kutluyor

ABONE OL
18:04 | 10 Ağustos 2023 18:04
AİÇÜ’nin ‘Akademik Bilim Dergileri’ 9. Yılını Kutluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Bilimin Sevgiyle Bütünleştiği Üniversite” şiarıyla Ülkemiz ve Dünya bilimine önemli katkılarda bulunan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde yer alan ve IC Vakfı tarafından basılı kaynak olarak yayımlanan “Eastern Anatolian Journal of Science Dergisi” ile “Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi”, 9’uncu yaşlarını kutluyor.

İlk sayısı 2015 yılında akademik dünyayla buluşan, Nisan ve Ekim aylarında yayımlanan “Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi”nin bugüne kadar yayımlanan 17 sayısında araştırma makalesi, derleme ve kitap tanıtımı olarak 240 çalışma bilim dünyasına kazandırıldı.

Aynı şekilde, 2015 yılında akademik alanda dijital olarak yer almaya başlayan, Haziran ve Aralık aylarında olmak üzere yılda iki kez yayınlanan “Eastern Anatolian Journal of Science Dergisi”nde kurulduğu günden 2023 yılına kadar yayınlanan 17 sayıda araştırma makalesi, derleme ve kitap tanıtımı kategorilerinde 93 çalışma yer aldı.

Henüz genç bir eğitim yuvası olan AİÇÜ’nin“Doğu’dan Yükselen Işık” parolasıyla çıktığı yolda bilim çıtasını en yukarılara taşımayı hedeflediğini belirten Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, 2015’ten itibaren çıkan ve 17’nci sayıları ile birlikte toplamda 333 makale, kitap bölümü ve derlemeyi bilim dünyasının hizmetine sunan “Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi” ile “Eastern Anatolian Journal of Science Dergisi”nin 9’uncu yıldönümlerini kutladıklarını söyledi.

AİÇÜ Rektörü, her geçen yıl sayısı artan akademik yayınlarla AİÇÜ’ni dünyanın en iyi üniversiteleri arasına yazdıran dergi editörlerimiz başta olmak üzere tüm akademisyenlere teşekkür ettiğini ifade ederek, “Üniversitemizin kuruluş aşamasından günümüze kadar her konuda maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen IC Vakfı’nın desteğiyle dergilerimiz basılı kaynak olarak yayımlanmaktadır.

Bu vesileyle başta Üniversitemizin ismini onurla taşıdığı IC Vakfı kurucusu ve IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı eğitim gönüllüsü hayırsever iş insanı Sayın İbrahim ÇEÇEN’e, IC Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Günseli ÇEÇEN’e ve IC Vakfı Müdürü Dr. Meral DİNÇER’e katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.