DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2044082-2,68%
Ağrı
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ’den TÜBİTAK’ta Büyük Başarı!

AİÇÜ’den TÜBİTAK’ta Büyük Başarı!

ABONE OL
18:02 | 02 Ekim 2023 18:02
AİÇÜ’den TÜBİTAK’ta Büyük Başarı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AİÇÜ, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında 2023/1 döneminde 58 projesi kabul edilerek Türkiye’deki tüm üniversiteler arasında 25’inci oldu ve büyük bir başarıya imza attı.

AİÇÜ, ulusal ve uluslararası üniversiteler sıralamalarında son yıllarda başarı grafiğini yükseltmeye devam ederken, TÜBİTAK başta olmak üzere çeşitli kuruluşlar tarafından desteklenen projeler ile başarılı üniversiteler arasında ismini duyurmaya devam ediyor. Üniversitede, öğrenciler almış oldukları teorik ve uygulamalı eğitimin yanı sıra akademisyenlerin rehberliğinde özgün çalışmalar ile bilim ve teknoloji alanında yeni fikirler ve projeler üretiyor.

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında Eğitim Fakültesi’nden 12, Fen Edebiyat Fakültesi’nden 9, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden 8, Spor Bilimleri Fakültesi’nden 4, Eczacılık Fakültesi’nden 4, Tıp Fakültesi’nden 4, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan 4, Meslek Yüksekokulu’ndan 3, Patnos Meslek Yüksekokulu’ndan 3, Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu’ndan 3, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’ndan 2, Yabancı Diller Yüksekokulu’ndan 1 ve İslami İlimler Fakültesi’nden 1 proje kabul edildi.

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut yaptığı açıklamada, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen program kapsamında 58 projenin kabul edilmesinin üniversitenin Proje Tabanlı Öğrenme Stratejisi için çok önemli bir başarı olduğuna dikkat çekerek, projesi kabul edilen danışman akademik personel ve öğrencileri tebrik ettiğini söyledi.

Rektör Prof. Dr. KARABULUT, üniversite-sanayi iş birliğini geliştirmek ve yeni teknolojilere öğrencilerin erişimini sağlamak amacıyla üniversite olarak TÜBİTAK projelerine çok önem verdiklerini ve öğrencileri proje hazırlamaları konusunda sürekli teşvik ettiklerini belirtti.

Son yıllarda bilim, teknoloji ve diğer alanlarda elde edilen başarılarda akademisyen ve öğrenciler tarafından hazırlanan projelerin önemli bir rol oynadığını vurgulayan Prof. Dr. KARABULUT, “Proje karnemize baktığımız zaman akademik personel ve öğrencilerimizi teşvik etmemizin sonucundaki çalışmalarımızla birlikte Üniversitemizde çok şükür proje kültürünü oluşturmayı başardık. Amacımız akademisyen ve öğrencilerimizin daha çok projeler üretmesini sağlayarak elde ettiğimiz bu başarıları ve proje kültürünü sürdürülebilir kılmaktır.

Öğrencilerimiz kendi potansiyelinin farkına vardığında başaramayacağı hiçbir iş yoktur. Üniversite olarak öğrencilerimize, proje hazırlama, bilimsel ve teknolojik çalışmalara katılma noktasında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm imkanlarımızla destek olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye Yüzyılında üniversitelerin çok önemli başarılar elde edeceğine inandığını ifade eden Prof. Dr. KARABULUT, “Ülkemizin bilim ve teknoloji alanındaki yapmış olduğu atılımlara biz de üniversite olarak hazırlamış olduğumuz proje ve diğer çalışmalarımızla katkı sunmaya devam ediyoruz. Üreten ve yenilikçi genç kardeşlerimle beraber inşallah Türkiye Yüzyılında Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi olarak Türkiye’nin milli teknoloji çalışmalarına büyük katkı sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. KARABULUT, öğrencilerimize her zaman destek olan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Sayın Erol ÖZVAR’a ve proje çalışmalarına katkı ve teşviklerini sunan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Sayın Hasan MANDAL ile TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programı Başkanı Prof. Dr. Sayın Ömer Faruk URSAVAŞ’a teşekkür etti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.