DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2049595-1,83%
Ağrı
23°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ’de Özel Yetenek Sınavı Yapıldı

AİÇÜ’de Özel Yetenek Sınavı Yapıldı

ABONE OL
17:20 | 05 Eylül 2023 17:20
AİÇÜ’de Özel Yetenek Sınavı Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı yapıldı.

170 kontenjanın yer aldığı Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük, Beden Eğitim ve Spor Öğretmenliği ile Spor Yöneticiliği bölümleri için 755 kişinin başvuru yaptığı sınava 450 öğrenci adayı sınava girdi.

15 Temmuz Şehitleri Çok Amaçlı Spor Salonu’nda 4-5 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilen sınav, Üniversitemiz Youtube kanalından da canlı olarak yayınlandı. Öğrenci adaylarının büyük ilgi gösterdiği sınava erkekler kategorisinde 309, kadınlar kategorisinde ise 141 öğrenci adayı sınava katıldı.

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Önder Şimşek, Prof. Dr. Mucip Genişel, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Bayraktar ve Genel Sekreter Muhammet Nuri Kılıç ile Özel Yetenek Sınavını izledi. Prof. Dr. Karabulut, sınava katılan öğrenci adayları ile bir süre sohbet etti.

Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, özel yetenek sınavı ile ilgili yaptığı değerlendirmede sınavın tamamen adil, şeffaf ve hakkaniyetli yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. AİÇÜ Rektörü, tüm sınav süreçlerinin kamera sistemiyle izlendiğini ve canlı olarak yayınlandığını söyledi. Prof. Dr. Karabulut, her adayın parkuru bitirdikten sonra durumunu ve derecesini skorbord ekranından görebildiğini ifade etti.

Sınava yoğun bir ilgi ve katılımın olduğunu belirten Prof. Dr. Karabulut, “Özel yetenek sınavı için öğrenci adaylarımız yoğun bir çalışma döneminin ardından sınava katıldılar. Sınava giren tüm öğrenci kardeşlerimin, emeklerinin karşılığını en iyi şekilde alacağına inanıyorum. İnşallah emek veren, çalışan ve gayret eden sporcularımız bu yıl istedikleri bölümlere yerleşirler.” dedi.

AİÇÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nin bu yıl milli aday kontenjanından 13, engelli kontenjanından 10, şehit yakını, gazi veya gazi yakını kontenjanından 7, toplamda ise 170 öğrenci alacağını söyleyen Prof. Dr. Karabulut, “Üniversite olarak sporda ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok başarıya imza attık. Üniversitemiz ailesine katılacak yeni sporcu kardeşlerimiz ile yeni başarılar elde etmek için daha çok çalışacağız. Yetiştirdiğimiz başarılı sporcularla Üniversite olarak Ağrı’nın ismini her alanda olduğu gibi spor alanında da en iyi şekilde Türkiye’ye ve dünyaya daha çok duyuracağız.

Sadece eğitim ve öğretim faaliyeti için değil yaşamımızın bir parçası olarak spora daha çok zaman ayırmalıyız. Sağlıklı bireylerin ve toplumların oluşmasında spor çok önemli bir rol oynamaktadır. Maddi ve manevi desteklerimizle, Sporcu Dostu Üniversite olarak her zaman sporcularımızın yanındayız. Sınavın yapılmasında emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.