DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2055763-0,89%
Ağrı
22°

AÇIK

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ’de Ombudsmanlık Konferansı Düzenlendi

AİÇÜ’de Ombudsmanlık Konferansı Düzenlendi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde (AİÇÜ) “Türkiye Yüzyılında Ombudsmanlık ve Üniversiteler” Konferansı düzenlendi.

ABONE OL
21:06 | 15 Kasım 2023 21:06
AİÇÜ’de Ombudsmanlık Konferansı Düzenlendi
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde (AİÇÜ) “Türkiye Yüzyılında Ombudsmanlık ve Üniversiteler” Konferansı düzenlendi. Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa, Kamu Başdenetçisi Av. Şeref Malkoç, Ağrı Valisi Mustafa Koç, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Adem Çalış, Kamu Denetçisi Yahya Akman, il protokolü, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Konferansın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, İsrail’in Filistin halkına karşı gerçekleştirdiği saldırıları kınadığını belirterek, “Terör devleti İsrail’in saldırıları sonucunda binlerce Filistinli ile Gazze Üniversitesi Rektörü ve ailesinin de şehit olduğunu öğrendim. Üzüntümü sizlerle paylaşmak istedim. Rabbim şehadetlerini kabul buyursun, mekanları cennet olsun. Filistin’e yönelik saldırılarından dolayı İsrail’i bir kez daha kınıyor, İsrail terör devletini lanetliyorum.” dedi.

AİÇÜ’de hakkaniyet temelli bir yönetim anlayışının hâkim olduğunu söyleyen Prof. Dr. Karabulut, “Adalet mülkün temelidir şiarıyla Üniversitemizde, hakkı ve hukuku gözeten adaletli bir yönetim tarzı ile davranmaktayız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gerek personel gerekse de öğrencilerimize karşı her zaman adil olmaya devam edeceğiz. Bu konuda çok hassas olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesi temel düsturumuz olmuştur. Kamu denetçiliği, var olan problemlere sulh ile adil bir çözüm bulmayı amaçlamaktadır. Bugüne kadar kamu denetçiliğine üniversitemiz ile ilgili yapılan başvurularda hiçbir konuda haksız bulunmadığımızı da özellikle belirtmek istiyorum. Konferansımızı onurlandıran Kamu Başdenetçimiz Sayın Şeref Malkoç’a en kalbi şükranlarımı sunuyor, siz değerli misafirlerimizi saygıyla selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye Yüzyılında Ombudsmanlık ve Üniversiteler” konferansında konuşan Kamu Başdenetçisi Av. Şeref Malkoç, ülkemizin 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşması noktasında üniversiteli gençlere önemli görevler düştüğünü, 21. asrı Türkiye Yüzyılı’na dönüştürecek olan gençlere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Kamu Başdenetçiliği kurumunun ayrı bir önem verdiğini söyledi.

Üniversitelerin toplumların gelişimi sürecinde önemli bir misyona sahip olduğunu vurgulayan Malkoç, “Üniversiteler, bulundukları illerde refahın, kalkınmanın, teknolojinin, kültürün, sanatın, edebiyatın ve bilimin yol göstericisi durumundandır. Kamu Başdenetçiliği kurumu olarak en uyumlu çalıştığımız üniversiteler arasında yer alan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin şehre olumlu etkisini yakından görmekten dolayı mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Bu konuda Rektörümüze, üst yönetimine ve üniversite personeline göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

Programda konuşan Ağrı Valisi Mustafa Koç ise insanların bulunduğu her yerde anlaşmazlıkların var olmasının kaçınılmaz olduğunu ve devletlerin kendi içerisinde bu anlaşmazlıkları çözecek mekanizmaları kurduğunu söyledi. Ombudsmanlık kavramının İskandinav ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkede çok yaygın kullanıldığını belirten Vali KOÇ, Kamu Başdenetçiliği kurumunun 2012 yılında ülkemizde hizmet vermeye başladığını ifade etti.

 

   

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.