DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2062788-0,54%
Ağrı
22°

AÇIK

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ’de Metaverse ve Yapay Zekâ Konferansı Düzenlendi

AİÇÜ’de Metaverse ve Yapay Zekâ Konferansı Düzenlendi

AİÇÜ’de, dijital çağın en önemli konularından olan "Metaverse ve Yapay Zekâ Dünyamızı Nasıl Etkileyecek" konferansı düzenlendi.

ABONE OL
23:59 | 27 Aralık 2023 23:59
AİÇÜ’de Metaverse ve Yapay Zekâ Konferansı Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AİÇÜ’de, dijital çağın en önemli konularından olan “Metaverse ve Yapay Zekâ Dünyamızı Nasıl Etkileyecek” konferansı düzenlendi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Recep Tayyip ERDOĞAN Kültür ve Kongre Merkezi Osmanlı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve araştırmacı-yazar, iş insanı, Adem ve Havva Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Taşkın KOÇAK’ın konuşmacı olduğu konferansa, Rektör Vekili Prof. Dr. Mucip GENİŞEL, Rektör Yardımcısı Faruk KAYA, Hamur Belediye Başkanı Cezmi ERGÜL, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Konferansın açılışında konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Mucip GENİŞEL, teknolojinin, insanlığın sınırlarını genişlettiğini, iletişimi dönüştürdüğünü ve dünyayı yeniden tanımladığını söyledi. Prof. Dr. Mucip GENİŞEL, “Metaverse, dijital ve fiziksel dünyaların birleştiği yeni bir gerçeklik anlayışı sunuyor. Yapay Zekâ ise bu dönüşümde önemli bir role sahip, verimliliği artırıyor, yeni fırsatlar yaratıyor ve hayatımızın pek çok alanını etkiliyor.

Sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve dijital ortamlar aracılığıyla iletişim, eğlence, çalışma ve öğrenme gibi alanlarda sınırları zorluyor. Bu yeni dünya, sadece bir eğlence platformu olmaktan çok daha fazlasını sunuyor. İnsanlar arasında yeni bağlantılar kurma, iş birliği yapma ve inovatif yeteneklerini sergileme imkânı sunuyor.

Ancak, bu teknolojik gelişmelerin getirdiği olanaklarla birlikte bazı sorumlulukları da beraberinde getirdiğini unutmamalıyız. Veri gizliliği, etik kullanım, eşitlik ve güvenlik gibi konular, bu yeni dünyaların inşasında önemli bir rol oynayacak. Bu konferansın yeni ufuklar açmasına ve teknolojinin gücünün insanlığın yararına nasıl kullanabileceğine dair ilham vermesini temenni ediyorum.” diye konuştu.

Metaverse ve Yapay Zekâ Dünyamızı Nasıl Etkileyecek konferansında konuşan araştırmacı-yazar, iş insanı, Adem ve Havva Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Taşkın KOÇAK, internet, Web 3.0, XR (VR, AR, MR), Blockcahin ve Yapay Zekâ unsurlarından oluşan Metaverse evreninin yakın gelecekte tüm sektörleri etkileyeceğini belirtti. KOÇAK, Türkiye’de internet kullanımının dünyaya kıyasla daha fazla olduğunu, Metaverse içerisinde yer alan blockchain sisteminin de eminlik ve şahitlik sağladığını ifade etti.

Yapay zekâyı “insanın zeki çocuğu” olarak tanımlayan KOÇAK, gelecekte nasıl bir toplumsal ilişkinin kurulacağına ilişkin öngörülerini de paylaştı. Öğrencilere bilinçli kullanım ve kontrollü teknoloji entegrasyonu konusunda önemli bilgiler aktaran KOÇAK, her şeyin insanlığın ellerinde olduğunu ifade etti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.