DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2047907-1,34%
Ağrı
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ’de “Dünden Bugüne Gençliğin Serencamı” Konferansı Düzenlendi

AİÇÜ’de “Dünden Bugüne Gençliğin Serencamı” Konferansı Düzenlendi

ABONE OL
12:26 | 27 Ekim 2023 12:26
AİÇÜ’de “Dünden Bugüne Gençliğin Serencamı” Konferansı Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) ve Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Ağrı Şubesi iş birliği ile “Dünden Bugüne Gençliğin Serencamı” konferansı düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi Osmanlı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve İnsan ve Medeniyet Hareketi Onursal Başkanı Mehmet Güney’in konuşmacı olarak yer aldığı konferansa AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ağrı Belediye Başkan Vekili Reşit Acarbay, Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer, il protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren İsrail’in Filistin’e karşı gerçekleştirdiği saldırılara dikkat çekerek, “Bugün İsrail canavarca bir şekilde Siyonist hayallerini gerçekleştirmek için Gazze’de çocuk genç yaşlı demeden sivil vatandaşlara barbarca saldırıyorsa bizim buradan ciddi bir ders almamız gerektiğini düşünüyorum.” dedi. Prof. Dr. Karabulut, İsrail’in Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırılarını şiddetle kınadığını ifade etti.

Konferansa katılan gençlere seslenen Prof. Dr. Karabulut, “Dünümüzü, medeniyetimizi ve ecdadımızı iyi bilmemiz ve günümüzü iyi değerlendirerek önümüze bakmamız lazım. Eğer ahlaklı erdemli gençler yetiştiremezsek bizler hep zulüm altında acı çekeriz. Millet olarak çok çalışmak ve çok başarılı olmak zorundayız. Bizler birer Müslüman olarak iyi bir insan olmak için başarılı, ahlaklı ve erdemli kişiler olmalıyız.” İfadelerini kullandı. Prof. Dr. Karabulut, konferansın düzenlenmesindeki desteklerinden dolayı Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şubesi’ne ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

İnsan ve Medeniyet Hareketi Onursal Başkanı Mehmet Güney konferansta yaptığı konuşmada Müslüman coğrafyalarda geçmişten günümüze kadar yaşanan siyasi ve sosyal olayları anımsatarak “Bugün Gazze haksız işgale karşı bir direniş gösteriyor. Bizler Filistinli kardeşlerimize dua etmeli ve onlara her anlamda destek olmalıyız. Filistin bizim açımızdan çok önemlidir. Yaşanan darbelerle alakalı aklı omuzunda olan insanlardan bizler çok çektik. Yapılan darbelerin hiçbir zaman sorun çözmediğini aksine bizi dar bir kalıba soktuğunu gördük.” dedi. Ürdün’de Filistinli bir aileye yaptığı ziyareti sırasında yaşadığı bir olayı da anlatan Güney, öğrencilere “Hayatta her zaman sizi başarıya ulaştıracak hayalleriniz olsun.” tavsiyesinde bulundu.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.