DOLAR 32,5461 0.26%
EURO 34,9335 0.43%
ALTIN 2.440,040,07
BITCOIN 2054766-0,56%
Ağrı
23°

AÇIK

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ’de Avrupa Standartlarında Eğitim Veriliyor

AİÇÜ’de Avrupa Standartlarında Eğitim Veriliyor

ABONE OL
18:16 | 24 Temmuz 2023 18:16
AİÇÜ’de Avrupa Standartlarında Eğitim Veriliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AİÇÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümleri, Avrupa’nın yüksek öğretimde saygın kalite güvence kuruluşu CEENQA’da tam üye olarak yer alan akreditasyon kuruluşu Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından yapılan değerlendirmenin ardından akredite oldu.

Fen Edebiyat Fakültesinde, FEDEK değerlendirme takımı tarafından 29 Nisan- 2 Mayıs 2003 tarihleri arasında yapılan gözlem ve incelemeler sonrası 17 Temmuz 2023’e kadar devam eden değerlendirme son bularak Tarih ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümleri, aynı anda akredite olmaya hak kazandı. İki bölüm 30 Eylül 2025 tarihine kadar akrediteye sahip oldu.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, üniversitede ilk kez iki bölümde alınan akreditasyonla Avrupa standartlarında eğitim-öğretim hizmeti verildiğinin tescillendiğini belirtti.

Pilot olarak belirlenen iki bölümde FEDEK’e yapılan ilk başvuruda akreditasyon sürecinin başarıyla tamamlanmasından memnuniyet duyduklarını kaydeden Prof. Dr. Karabulut, bir yükseköğretim kurumunun güvenilirliğini ortaya koyan ve uluslararası arenada tanınmasına imkân sağlayan akreditasyonun, onaylanan programların belirli standartlara sahip olduğunu belgeleyen sertifika süreci olması yönü ile çok önemli olduğunu söyledi. 

Akreditasyon sürecinin başarıyla tamamlanmasının bilimsel ve eğitim-öğretim alanında Üniversiteye önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Prof. Dr. Karabulut, “İki lisans bölümünün, Yükseköğretim Kurulu ve Yüksek Öğretim Kalite Kurulu tarafından tanınan, Avrupa’nın yüksek öğretimde saygın kalite güvence kuruluşu CEENQA’da tam üye olarak yer alan bir akreditasyon kuruluşu olan FEDEK tarafından tescil edilmesi, bu bölümlerin Avrupa standartlarında eğitim-öğretim hizmeti verdiklerini belgelendirmiş oldu.

Bilimin Sevgiyle Bütünleştiği Üniversite şiarıyla dünya bilimine katkı sağlamayı sürdüren üniversitemizde, süreç içerisinde diğer bölümler için de akreditasyon başvurusunda bulunulması planlanmaktadır. Bu süreçte başta Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Rıdvan Durak olmak üzere emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.