DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2044007-2,73%
Ağrı
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ’de “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” Programı Düzenlendi

AİÇÜ’de “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” Programı Düzenlendi

ABONE OL
20:50 | 05 Aralık 2022 20:50
AİÇÜ’de “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” Programı Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde, engelli bireylere yönelik farkındalık yaratmak ve yaşadığı sorunlara dikkat çekmek maksadıyla “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”  programı yapıldı. Programda, işaret diliyle okunan İstiklal Marşı büyük beğeni topladı.

AİÇÜ Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Konferans Salonu’nda Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Engelsiz Yaşam Kulübü tarafından gerçekleştirilen programa, Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Şimşek, AK Parti Ağrı İl Başkanı Av. Halil Özyolcu, il protokolü, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.

İşitme engelli öğrencilerin işaret dili ile İstiklal Marşı’nın okunması sonrası konuşan Prof. Dr. Önder Şimşek, “Sadece bir gün engelli vatandaşlarımıza ve yaşadığı sorunlara dikkat çekmek için yeterli değildir. 365 gün onlarla birlikte olmalıyız. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli vatandaşlarımıza yönelik farkındalık oluşturmak için bir fırsata dönüştürülebilir.

Kişisel kanaatime göre engelli yoktur, engelleme vardır. Bizlere düşen engelleri ortadan kaldırmaktır. Engellilerin yaşadığı sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirmeliyiz. Üniversite olarak Rektör hocam öncülüğünde engelli kardeşlerimize yönelik çok ciddi çalışmalar yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda Yükseköğretim Kurumu tarafından ‘Engelsiz Üniversitesi’ olarak ödüllendirilen Üniversitemizde, bir proje kapsamında kurduğumuz Engelsiz Yaşam Merkezi’nde üretilen ürünlerle yedi engelli kardeşimize istihdam sağlıyoruz.

Bunun yanı sıra merkezi yerleşkemizde bulunan yarı olimpik havuzda engelli kardeşlerimize yönelik ücretsiz kurslar veriyoruz. Üniversite olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da engelli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Program, engelli bireylere yönelik yapılan çalışmaların gösterimi, Terapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Dr. Ögr. Üyesi Edip Kaya’nın konuşması, 3 Aralık Dünya Engelliler günü kısa film gösterimi, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ekrem BÖLEK’in sunumu, engelli öğrenci Berivan EDİŞ’in deneyim paylaşımı, müzik dinletisi ve plaket takdimi ile sona erdi.

 

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.