DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2050500-2,08%
Ağrı
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ’de 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlaması Yapıldı

AİÇÜ’de 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlaması Yapıldı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama programı düzenlendi.

ABONE OL
19:18 | 24 Kasım 2023 19:18
AİÇÜ’de 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlaması Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama programı düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Üniversite Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ağrı Belediye Başkan Vekili Cengiz Kılıç, il protokolü, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Şimşek, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Programda konuşma yapan Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, eğitimci olmaktan her zaman gurur duyduğunu belirterek, öğretmen adaylarına mesleklerini severek yapmalarını ve eğitimci olmaktan her zaman gurur duymaları gerektiğini söyledi.
Kur’an-ı Kerim’in ilk emrinin “Oku” olduğunu anımsatan AİÇÜ Rektörü, “Rabbimizin bizlere oku emri, okumanın, öğrenmenin ve öğretmenin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Bugün modern eğitimde “Hayat boyu öğrenme” kavramının yüzyıllar öncesinden bizim medeniyetimizde “Beşikten mezara kadar) ilim öğreniniz” hadis-i şerifinde karşılık bulduğunu hiçbir zaman unutmayacağız ve her zaman bu şiar etrafında yolumuza devam edeceğiz.

Ülke olarak birinci önceliğimiz her zaman eğitim olmalıdır. Öğretmen, çevresine ve öğrencilerine her zaman örnek bir kişi olmalıdır. İlkokul ile başlayan eğitim hayatımızda bizlerde iz bırakan öğretmenlerimizi hiçbir zaman unutmayız. Hayatımızdaki dönüm noktalarında öğretmenlerimizin dokunuşları olmuştur.

Öğretmen fedakâr kişi demektir. Sizler, yarının öğretmenleri olarak Türkiye’nin dört bir tarafında büyük bir şevkle özverili bir şekilde görev yapacaksınız. İşte bu şevk, büyük bir dava şuurudur. Öğretmen adaylarımızın bu bilinçte kendisini yetiştirmesi lazımdır. Başta Başöğretmenimiz olmak üzere tüm öğretmen ve öğretmen adayı siz gençlerin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, ahirete göçen öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Programda Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Şimşek’in moderatörlüğünü yaptığı panelde Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Murat Gökalp “Öğretmen Nitelikleri ve Öğretmenliğin Türkiye’deki Süreci, Doç. Dr. Murat Çalişoğlu “Toplum Mühendisleri Öğretmenler” ve Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Edanur KILINÇ “Bir Öğretmen Adayının Gözünden Öğretmenlik Mesleği” hakkında konuştu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.