DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2072365-1,30%
Ağrı
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ’de ‘21 Mart Nevruz Bayramı’ Coşkuyla Kutlandı

AİÇÜ’de ‘21 Mart Nevruz Bayramı’ Coşkuyla Kutlandı

ABONE OL
18:48 | 21 Mart 2022 18:48
AİÇÜ’de ‘21 Mart Nevruz Bayramı’ Coşkuyla Kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ‘21 Mart Nevruz Bayramı’ kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT ve il protokolü yakılan ateşin üzerinden atladı, yumurta tokuşturup öğrencilerle birlikte halay çekti.

AİÇÜ Kültür ve Kongre Merkezi otoparkında Ağrı Valiliği ve AİÇÜ Rektörlüğünün ortaklaşa düzenlediği 21 Mart Nevruz Bayramı kutlamalarına Ağrı Valisi Dr. Osman VAROL, Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, il protokolü, akademisyenler, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Nevruz Bayramı etkinliklerinin açılışında konuşma yapan Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin simgesi, bolluğun, bereketin, baharın müjdecisi Nevruz Bayramı’nda, başta AİÇÜ ailesi olmak üzere herkesin Bayramını kutladığını söyledi.

Kutlamalarda konuşan Vali Dr. Osman VAROL, Nevruz Bayramı’nın, Anadolu’nun, Orta Doğu’nun ve Orta Asya’nın halklarının tamamının birlikte kutladığı, baharın gelişinin ve yeniden doğuşunun her yıl yenilenen hayatın baharla birlikte yeniden ayağa kalkışının simgesi olarak çok önemli bir bayram olduğunu ifade etti.

Etkinlikler kapsamında Dr. VAROL, Prof. Dr. KARABULUT ve il protokolü, Nevruz Ateşinin üzerinden atladıktan sonra çalan müzik eşliğinde öğrencilerle halay çekti. Renkli görüntülerin yaşandığı bayramda öğrenciler, halk oyunları gösterisi sonrası yanan ateşin üzerinden atladı, kaşıkla taşıdıkları yumurtaları tokuşturup çuval yarışında birinci olmak için mücadele etti, attıkları okla hedefi 12’den vurmaya çalıştı. Kutlamalar, Nevruz şekeri ve çorba ikramı ile sona erdi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.